TRI GODINE OD ZLATA: Košarkašice Srbije su na Vidovdan 2015. pokorile Evropu (VIDEO)
Foto: KSS

istorija

TRI GODINE OD ZLATA: Košarkašice Srbije su na Vidovdan 2015. pokorile Evropu (VIDEO)

Košarka -

Košarkašice Srbije, su na Vidovdan pre tri godine po prvi put u istoriji, osvojile su titulu evropskih prvakinja.

One su u Budimpešti savladale selekciju Francuske sa 76:68 (15:22, 18:10, 20:17, 23:19).

Izabranice selektorke Marine Maljković ostvarile su njaveći uspeh u historiji ženske košarke Srbije, osvojivši prvo zlato na velikim takmičenjima.

Maljković je izuzetno spremila ekipu za najvažniju utakmicu na šampionatu. U potpunosti je "pročitala" igru fizički jakog protivnika, što i ne čudi, jer je tada dve godine radila u francuskom Lionu.

Prvo poluvreme prošlo je u velikoj borbi. Francuska je u nekoliko navrata imala sedam poena prenosti, ali je selekcija Srbije trojkama i požrtvovanom igrom uspela uhvatiti rezultatski priključak. U nastavku meča, predvođena Sonjom Petrović i Anom Dabović, Srbija je preuzela inicijativu i konstantno bila u prednosti.

Njih dve vodile su tim do uspeha uprkos povredi Milice Dabović, koja je propustila veći deo drugog poluvremena zbog povrede lakta.

Raspoloženom tandemu Dabović - Petrović u finišu meča pridružila se borbena Danijel Pejdž, koja je skokovima i šutevima sa distance odbijala nalete francuskih igračica.

Najefikasnija u timu Srbije bila je Ana Dabović sa 25 poena, 22 koša je postigla Sonja Petrović, a 12 poena, uz osam skokova, Danijel Pejdž.

Potom je usledio doček ispred Skupštine grada

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track