CRVENA FURIJA PREGAZILA PRVAKA EVROPE: Kockasti se vade preko Italijana
Foto: AP

kvalifikacije za sp

CRVENA FURIJA PREGAZILA PRVAKA EVROPE: Kockasti se vade preko Italijana

Košarka -

Dok naša reprezentacija čeka svoj meč sa Gruzijom, danas su se odigrali pojedini mečevi u okviru kvalifikacija za Svetsko prvenstvo koje će se igrati 2019. godine u Kini.

Hrvati su ovom pobedom ostali u trci za drugu fazu kvalifikacija, pošto su do sada uspeli da upišu samo jednu pobedu i poslednji su u svojoj kvalifikacionoj grupi.

Posle dosta drame Kockasti su ipak uspeli da upišu pobedu najviše zahvaljujući NBA zvezdama Bogdanoviću i Zubcu, dok Šarić nije imao značajni doprinos.

Najefikasniji u pobedničkom sastavu bio je Bojan Bogdanović sa 26 poena, dok je Ivica Zubac ubacio 12. Šarić je podbacio, pošto je šutirao samo 2/15 iz igre, ali je imao devet skokova i devet poena. U poslednjem kolu Hrvatska igra u Klužu sa Rumunijom i ako pobedi plasiraće se u narednu fazu.

Crna gora je takođe došla do važne pobe nad ekipom Belgije. Đetiće je do pobede vodio Milko Bjelica sa 18 poena, dok su po 12 ubacili Ivanović i Nidam.

Sada Crnogorci imaju skor od dve pobede i isto toliko poraza.

Španci su savladali prvake Slovenije rezultatom 83:72, ali bez umornog Luke Dončića koji je meč posmatrao sa tribina.

Najefikasniji igrač kod Španije bio je Kino Kolom koji je postigao 16 poena, pet asistencija i četiri skoka. Po 10 poena dodali su Sebastijan Sajc, Juan Ernangomez, a 11 je dao Žaim Fernandez. Kod Slovenije je jedini raspoložen bio Jaka Blažič sa 18 datih poena.

Od zanimljivijih mečeva možemo da izdvojimo susret između Letonije i i Švedske koji je okončan pobedom Letonaca rezultatom 82:72.

Najefikasniji u pobedničkoj ekipi bio je Steljniaks sa 27 poena, dok je Bertans dodao 22.

Grčka je stigla do pete uzastopne pobede iz 17 poena Janulisa Larencakisa. Bilo je 96:78 protiv Izraela u gostima.

Kurir sport

Foto: AP

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

KURIR SPORT: Zvezda kupuje i - zarađuje! Evo kako i koliko

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track