ORLOVI PRESLIŠALI GRUZIJU: Košarkaši pobedom od 37 razlike pozvali navijače u Novi Sad i najavili derbi sa Nemačkom (VIDEO)
Foto: FIBA

KVALIFIKACIJE ZA SVETSKO PRVENSTVO

ORLOVI PRESLIŠALI GRUZIJU: Košarkaši pobedom od 37 razlike pozvali navijače u Novi Sad i najavili derbi sa Nemačkom (VIDEO)

Košarka -

Košarkaška reprezentacija Srbije savladala je selekciju Gruzije (87:50) u kvalifikacijama u grupi G za Svetsko prvenstvo u Kini.

Najbolji u reprezentaciji Srbije bili su Dejan Todorović sa 24 poena, Dragan Milosavljević je dodao 15, Boban Marjanović 13, a Vasilije Micić 11.

U poraženom sastavu Tadus Mekfaden ubacio je 18 poena, dok je Tornike Šengelija meč završio sa 11.

Naša selekcija je u prethodna dva "prozora" ostvarila tri pobede uz jedan poraz i ovo je bio četvrti trijumf naše selekcije u grupu G.

U drugom meču ove grupe sastaju se neporažena Nemačka i Austrija, koja je bez pobede.

U sledećem kolu "orlovi" u ponedeljak od 20 časova dočekuju Nemačku i biće to prilika da se ekipa Aleksandra Đorđevića osveti za, do sada jedini poraz.

Četvrta četvrtina

40. minut 87:50 - Kraj meča

37. minut 74:44 - Odbrana je i dalje vrlo pokretljiva

34. minut 68:38 - Srbija ima 30 poena prednosti

foto: FIBA

30. minut 60:36 - Ekipa selektora Đorđevića iz minuta u minut povećava prednost. Pitanje pobednika odavno je rešeno

27. minut 55:30 - Odbrana Srbije dolazi do izražaja, a potom i nekoliko zakucavanja

24. minut 51:25 - Odlična asistencija Todorovića za Milutinova, koji je zakucao i odmah se uhvatio sa povređeni prst

22. minut 42:18 - Prednost našeg tima raste

foto: FIBA

Treća četvrtina

20. minut 37:18 - Srpski tim od početka kontroliše igru. Raznovrstan je u napadu, dok odbrana često primorava protivnika na teške šuteve, a potom se lopta kupi i kreće u napad.

15. minut 27:13 - Gruzija je postigla koš posle skoro šest minuta igre

13. minut 22:11 - Todorović je prvi naš igrač sa dvocifrenim brojem poena. On je svojim polagamke, doneo Srbiji prvu dvocifrenu prednost

Druga četvrtina

10. minut 18:11 - Srbija potpuno kontroliše igru u prvih deset minuta

7. minut 17:9 - Raste prednost srpskog tima

5. minut 13:9 - Todorović ima već 7 poena

3. minut 7:5 - Ekipe pogađaju sa svih pozicija

1. minut 2:0 - Dobar prodor Milosavljevića

Prva četvrtina

Reprezentacija Srbija je za sada na drugom mestu sa dve pobede više od trećeplasirane Gruzije u grupi G ovih kvalifikacija.

Prva u grupi je selekcija Nemačke koja će imati lak zadatak protiv autsajdera u grupi, selekcije Austrije, koja je do sada pretrpela četiri poraza.

Naši košarkaši duel sa prvoplasiranom Nemačkom imaće 2. jula u Novom Sadu u velikoj dvorani SPENS-a, a plasman u drugi krug kvalifikacija izboriće po tri prvoplasirana tima iz svake od osam grupa.

U utakmicu obe selekcije ulaze u znatno izmenjenim sastavima nego u prvom duelu koji su košarkaši Srbije dobili u Beogradu sa 105:87, ali je selektor Saša Đorđević na konferenciji za medije istakao da u timu vlada odlična atmosfera, istakavši da je svaka sledeća utakmica najvažnija.

"Tako prilazimo i ovim dvema, pre svega ovoj u Gruziji, koja će biti teška s obzirom na sastav koji ćemo moći da složimo i protivnika koji traži što veći broj pobeda za drugu fazu takmičenja", naveo je Đorđević.

Prema njegovim rečima, dobra je stvar što na utakmicama može da se proveri što više igrača na utakmicama, pa i na treningu. "Polako ih upoznajemo sa sistemom rada i principima koji vladaju u ovoj našoj maloj grupi reprezentacije Srbije", dodao je Đorđević.

Selektor je pohvalio odnos igrača prema obavezama.

"Igrači su na terenu i bezrezervno daju sve od sebe da bi obukli dres Srbije. Radna atmosfera je izuzetna, momci su shvatili da samo takvim pristupom možemo da dođemo do pobeda u ovim utakmicama", rekao je Đorđević.

Kako je naglasio, utakmica u Gruziji je veoma bitna i biće izuzetno teška.

"Gruzija će biti jača za Šengeliju, koji ima izuzetnu sezonu iza sebe, kao i svi ostali, da ih ne pominjemo. Onda nam dolazi Nemačka, sa velikim entuzijazmom. Mislim da će im nedostajati samo Tajs iz Bostona, ali igramo u

Novom Sadu, što će nam biti vetar u leđa", istakao je Đorđević.

"Osećamo žal što ne možemo da na teren pošaljemo sve naše najbolje igrače, ali opet kažem, oni koji mogu i hoće – to je 12 najboljih koji će izaći na teren", poručio je Đorđević.

Duel selekcija Srbije i Gruzije u Tbilisiju počinje u 17.00

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track