PRVI PORAZ: Mlade košarkašice Srbije izgubile od Rusije na EP
Foto: KSS

baćuške bolje

PRVI PORAZ: Mlade košarkašice Srbije izgubile od Rusije na EP

Košarka -

Mlada ženska reprezentacija Srbije, igračice rođene 1998. godine i mlađe, pretrpela je prvi poraz na Evropskom prvenstvu koje se održava u Šopronu (Mađarska).

Izabranice selektora Miloša Pavlovića poražene su od selekcije Rusije u okviru trećeg kola grupe “A”. Utakmica je većim delom bila potpuno izjednačena, osim u drugoj četvrtini koju su Ruskinje zahvaljujući odličnom šutu rešile u svoju korist sa 15 poena razlike što je bilo presudno. Uložio je naš mladi tim puno truda i energije u nastavku susreta kako bi smanjio zaostatak, ali nažalost nije uspeo u toj nameri: Srbija U20 – Rusija U20 63:75 (21:21, 12:27, 10:11, 20:16). Reprezentativke Srbije zauzele su drugo mesto u grupi “A” i u meču 1/8 finala koji je na programu u sredu igraće protiv trećeplasirane selekcije iz grupe “B”, a to će biti poraženi iz duela Francuske i Slovačke.

Hrabro su srpske reprezentativke ušle u duel snažnom selekcijom Rusije. Predvođene raspoloženom Teodorom Turudić imale se u dva navrata po pet poena prednosti, ali je rival ipak uspeo dođe do izjednačenja na kraju prve četvrtine- 21:21. Ruskinje su mnogo bolje započele drugi period i povele u 13. minutu sa 30:23. Rivala je krenuo i šut za tri poena, tako da je ubrzo stekao i 15 poena prednosti – 40:25. Do kraja prvog poluvremena naš mladi tim nije uspeo da smanji zaostatak – 48:33.

Uspele su su srpske košarkašice u nastavku susreta ponovo da uspostave ravnotežu, zaustave zahuktalu rusku selekciju, ali ne i da promene stanje na semaforu posle 30. minuta igre. Ništa se u odnosu snaga nije promenilo do kraja susreta, naš mladi tim je na sve načine pokušavao da smanji zaostatak, ali je selekcija Rusije uspevala da odoli svim atacima i slavi pobedu – 75:63.

SRBIJA U20: Naumčev 4, Đorđević 5, Vujisić 2, Jovančević, Radulović, Zukanović 2, Turudić 24, Bojović, Raca 20, Vučković, Katanić 6, Stojanović.

RUSIJA U20: Nuritdinova 6, Olenjikova 7, Safonova, Ogun 11, Zavijalova 13, Komarova, Pljeskevič 10, Repnikova, Čeren 9, Zotkina 8, Zajceva 4, Nesterova 7.

Kurir sport

Foto: KSS

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track