sa zlatom oko vrata

ZLATNA DECA STIGLA U SRBIJU: Mladi košarkaši doneli pehar šampiona Evrope u Beograd (KURIR TV)

Košarka -

Mlada reprezentacija koja je u Letoniji drugi put uzastopno a četvrti od kada se takmiči pod imenom Srbije postala šampion Evrope za košarkaše do 18 godina starosti stigla je u ponedeljak uveče u Beograd.

Tim selektora Aleksandra Bućana na aerodromu Nikola Tesla dočekali su roditelji i prijatelji i predstavnici Košarkaškog saveza Srbije.

- Treba da budemo ponosni i nastavimo da radimo sa ovim momcima. Oni su pokazali da su budućnost, igrali smo atipičnu košarku, bili smo najviša ekipa na takmičenju", rekao je selektor Bućan po dolasku u Beograd.

foto: Starsport©

Selektor je upitan i o zanimljivom detalju, sa obzitom da je su i prošlogodišnji MVP Evrobasketa za igrače do 18 godina Nikla Mišković i ovogodišnji Marko Pecarski finale igrali sa povezom na glavi.

- Vezaćemo mio čalmu i narednih godina, ako je to recept. Ali nije. Ljudi iz FIBE su izdvojili mišljenje, da su Pecarski i Petrušev bili malo iznad ostalih, ali nije realno da više od dva uigrača budu u petorci", rekao je Bućan

foto: Starsport©

Srbiju je na Evropskom prvenstvu u Letoniji predstavljalo ovih 12 igrača: Pavle Kuzmanović, Altin Islamović, Luka Cerovina, Bogdan Nedeljković, Marko Pecarski, Bogdan Rutešić, Zoran Paunović, Arijan Lakić, Toma Vasiljević, Dalibor Ilić, Uroš Trifunović i Filip Petrušev.

U stručnom štabu selektora Aleksandra Bućana, nalaze se pomoćni treneri Žarko Milaković i Bojan Salatić, fizioterapeut Aljoša Ljubičić, kao i tim menadžer Viktor Antić.

foto: Starsport©

Podsetimo, Srbija je porazom otvorila Evropsko prvenstvo, bolja je bila Litvanija (92:87), zatim je razmontirana Velika Britanija (102:71), da bi usledio dramatičan meč sa Crnogorcima i pobeda nakon produžetka (97:95). Na ove dva trijumfa, nadovezala su se još tri u nokaut fazi – u osmini finala uništena je Ukrajina 121:49), zatim u neizvesnoj završnici četvrtfinala pobeđena Nemačka (92:86), u polufinalu Francuska (78:67), a u finalu Letonija (99:90).

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track