PRVI NEUSPEH KOŠARKAŠICA NA EP: Juniorke Srbije poražene od Češke
Foto: FIBA

Šut zakazao

PRVI NEUSPEH KOŠARKAŠICA NA EP: Juniorke Srbije poražene od Češke

Košarka -

Juniorska reprezentacija Srbije, igračice rođene 2000. godine i mlađe, pretrpela je prvi poraz na Evropskom prvenstvu koje se održava u Italiji.

Izabranice selektora Bogdana Bulja su u Udinama, u okviru trećeg kola grupe „C“ izgubile od selekcije Češke rezultatom 44:79 (21:8, 7:23, 6:22, 10:26).

Srpske juniorke su posle fantastične pobede protiv Španije u istom stilu počele i ovu utakmicu. Odigrale su zaista odličnu prvu četvrtinu, a onda je jednostavno sve stalo u igri našeg mladog tima. Šut ih nikako nije služio, bilo je propusta u odbrani što su Čehinje znale da kazne i dođu do zasluženog trijumfa.

Plasman reprezentacije Srbije u grupi „C“ kao i protivnik u 1/8 finala koje je na programu u sredu znaće se posle susreta Španija –BiH. Ako pobede Špankinje biće to selekcija Rusije, a u slučaju trijumfa BiH igraćemo protiv Poljske.

SRBIJA U18: Jakovljević 7, Olić 8, Stefanović 3, Nedeljkov 9, Deurić 2, Radulović 2, Vulović 3, Mužević 3, Mitrović 7, Smailbegović, Selaković, Perić.

ČEŠKA U18: Merhautova, Sklenarova 19, Halatkova 12, Miklikova, Žilova 2, Jindrova 2, Kopecka 20, Holubova 1, Ondruškova, Galickova 18, Frgalova 3, Dudackova 2.

Kurir sport

Foto: Fiba

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track