Najnovije vesti

PONOVO U CRVENO-BELOM Cirbes: Uvek sam govorio da je Zvezda moj dom!
Foto: Aleksandar Jovanović

VRATIO SE KUĆI

PONOVO U CRVENO-BELOM Cirbes: Uvek sam govorio da je Zvezda moj dom!

Košarka

Povratnik u košarkaški klub Crvenu zvezdu je centar Majk Cirbes. On je evocirao predivne uspomene koje ima na prethodni period u ekipi sa Malog Kalemegdana.

Nemački centar je neposredno posle medicinskih pregleda govorio o povratku u aktuelnog šampiona Srbije.

"Naravno da možemo da kažemo da sam se vratio kući, ja sam to oduvek i pričao da je Crvena zvezda moja kuća. Mnogo stvari mogu da kažem o mom povratku u Beograd, ali mislim da je rečenica koja obuhvata sve što bih želeo da kažem - vratio sam se kući", istakao je Cirbes, a potom dodao:

"Veoma sam srećan zbog povratka. Svakog leta sam dolazio u Beograd, bilo je tako i ovog. Čim se ukazala mogućnost da se vratim u klub, to se odmah i dogodilo", rekao je nemački centar.

Prošlo je dve godine, ali Cirbes i dalje prepoznaje lica u klubu.

"Malo kada razmislim čini mi se da je Laza (Branko Lazić) jedini koji je ostao u timu iz mog prvog perioda u crveno-belom dresu. Naravno, tu su i članovi stručnog štaba, menadžment kluba... Evo na primer Laka je tu", pokazao je Cirbes u pravcu ekonoma prvog tima Crvene zvezde, a onda nastavio:

"Trener i saigrači jesu novi i zbog toga mislim da u ovom trenutku ne treba puno da pričamo i da podižemo očekivanja na previsok nivo. Menadžment kluba je baš kao i svake prethodne sezone formirao odličan tim. Sledi nam ulazak u dvoranu, mnogo rada i zaista verujem da će ovo biti odlična sezona za nas", naveo je Cirbes.

Reprezentativac Nemačke je na testiranjima bio zajedno sa Majklom Odžom pa je to bio rad da prokomentariše roster crveno-belih.

"Jedino što smo za sada razgovarali Odžo i ja je bilo da zaista moramo da napravimo sliku sa ovog mini-okupljanja. Deluje mi da će biti teško na treninzima sa njim. Mislim da generalno imamo odličan tim, a osvrnuću se posebno na centarsku liniju. U rosteru su pored mene dva veoma dobra centra. Biće veoma teško za sve nas, ali to je odlično za tim. Borićemo se na treninzima za svaki minut na terenu i to garantuje da ćemo svakog dana napredovati",  zaključio je povratnik u redove Crvene zvezde Majk Cirbes.

kurir.rs / kurir sport

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...