MUTA NIKOLIĆ OGORČEN: Terate ljude iz košarke!

Loše odluke Košarkaške lige srbije

MUTA NIKOLIĆ OGORČEN: Terate ljude iz košarke!

Košarka -

Odluka da se Dinamiku zabrani da igra u hali svog sportskog centra, a Mladosti u Vizuri zbog nedovoljnog kapaciteta tribina samo je još jedan korak u gašenju klubova, upozorava iskusni stručnjak

Odluka Košarkaške lige Srbije da Dinamiku i Mladosti iz Zemuna zabrani odigravanje mečeva u halama SC Dinamik, odnosno Vizuri, izazvala je burne reakcije.

Pošto pomenute hale nemaju propisanih 1.000 mesta, Dinamik i Mladost će morati da iznajme druge hale ili da se u postojećim proširi kapacitet tribina. Koordinator u KK Dinamik Miroslav Nikolić ogorčen je ovakvim stavovima lige u trenucima kada to takmičenje i srpska košarka uopšte imaju mnogo većih problema.

- Pa šta da kažem? Zašto teramo iz sporta ljude koji su uložili svoj novac? Mi ćemo igrati u našoj hali, moraćemo da proširimo kapacitet, a to će koštati oko 100.000 evra. Tako samo teramo ljude koji vole košarku i daju svoj novac. Pa nije ovo državni klub - rekao je Nikolić i nastavio: - Dinamik poseduje lep sportski centar, pritom ne dobija nikakve donacije od države. Zašto da se utakmice ne odigravaju u našoj hali? Pa u našoj ligi, osim nekih gradova, skoro uopšte da nema publike.

Nikolić podseća da bi umesto ovakvih mera bilo bolje da se pomogne klubovima iz unutrašnjosti koji su u teškoj situaciji, mnogi jedva da egzistiraju. - Uvek kažem da je Beograd dao dva vrhunska igrača Moku i Sašu Đorđevića. Pogasismo sve klubove po drugim gradovima. Ne mogu svi da igraju u Zvezdi i Partizanu. Neka se pomažu te dve institucije, ali treba pomoći i drugim opštinama i klubovima. Pa zar nije apsurdno što Zrenjanin, Vršac, Kraljevo imaju fenomenalne hale, a nemaju ekipe. Niko nema novca. A kad dođe privatnik i nešto hoće da uloži, oni ga praktično teraju. Tako je otišao Babić, koji je u Vršcu čuda pravio.

Sve se svodi na Zvezdu i Partizan Nikolić takođe smatra da država mora da pronađe sistemsko rešenje kako bi se klubovi koji su nekada davali vrhunske igrače spasli gašenja. - Moramo da gajimo sredine iz kojih su dolazili dobri igrači. Oni baš protiv Zvezde i Partizana mogu da skrenu pažnju na sebe. Negde moraju da igraju dobru košarku. Ovako sve uništiše. Neka država da svakoj opštini neki određeni budžet za košarku ili sport uopšte. Pa zar treba samo Partizan i Zvezda da se takmiče?

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track