TOMAŠEVIĆ PREZADOVOLJAN Ovo je najbitniji projekat van Severne Amerike
Foto: Fonet

Počinje kamp "Košarka bez granica"

TOMAŠEVIĆ PREZADOVOLJAN Ovo je najbitniji projekat van Severne Amerike

Košarka -

Dejan Tomašević, generalni sekretar KSS i jedan od domaćina međunarodnog kampa "Košarka bez granica" (BWB), ponosan je na činjenicu da je naša prestonica dobila priliku da bude domaćin ovog sjajnog kampa.

Beograd će od srede do subote ugostiti veliki broj NBA zvezda i predstavnika iz najjače lige sveta, baš kao i ugledne zvanice iz FIBA. Biće tu Vlade Divac, Predrag Stojaković, Greg Popović, Nikola Jokić, Bogdan Bogdanović, Nemanja Bjalica, Ana Dabović i mnogi drugi.

- U dvoranama "Žarkovo" i "Radivoj Korać" biće mesto na kom će trenirati i usavršavati se preko 60 talentovanih igrača i igračica iz cele Evrope. Drago mi je zbog toga jer ovaj kamp za NBA predstavlja možda i najbitniji projekat van okvira Severne Amerike. S obzirom na to da u organizaciji učestvuje i FIBA, evidentno je o kako važnom projektu je reč - kaže Tomašević.

foto: AP

Prvi put je Dejan bio aktivni učesnik ovog kampa u Tel Avivu prošle godine.

- Tom prilikom sam i predložio ljudima iz NBA da BWB donesemo u Beograd. Pre donošenja odluke, delegacije iz NBA su nekoliko puta dolazile u Beograd i svaki put se uverili da je naša prestonica idealan domaćin.

Među legendama i gostima kampa nalazi se veliki broj igrača sa kojima je

Tomašević delio dres u reprezentaciji naše zemlje ili asovi protiv kojih je igrao. - Jedan od mojih uzora sa početka karijere bio je Dino Rađa i zbog njega sam insistirao na dresu sa brojem 14 tokom većeg dela svoje karijere. Reč je o vanserijskom sportisti i još boljem čoveku. Velika je čast biti domaćin njemu i svim ostalim asovima koji su se odazvali pozivu. Sa velikom većinom njih nastupao sam u reprezentaciji i klubovima, i ostali smo u odličnim odnosima. Nadam se da ćemo tu pozitivnu energiju uspeti da prenesemo i na kampere i da će oni poput nas uspeti da ostvare svoje snove i ambicije dodajući da je zahvalan gradskoj upravi i Goranu Vesiću.

foto: Zorana Jevtić, Reuetrs

Jedna od najvećih zvezda kampa je i legendarni trener San Antonija Greg Popović.

- Velika čast za sve nas je što je Greg našao vreme da nam se pridruži jer je reč o jednom od najboljih svetskih trenera i ljudi od kojih mnogo može da se nauči. Mi se dugo poznajemo, a pamtim da sam 2007. igrao sa Panatinaikosom protiv San Antonija. Tom prilikom sam razgovarao sa njim, kada mi je rekao da bi voleo da me dovede kod sebe u klub. Iako se to nije ostvarilo, to je bilo jedno od najvećih priznanja za mene.

Među kamperima nalaze se i devojčice i dečaci iz Srbije: Nadežda Nedeljkov, Višnja Stefanović, Aleksandar Langović, Aleksej Pokuševski, Đorđe Pažin, Nemanja Popović i Lazar Živanović.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track