SEĆANJE NA STRAVIČNU TRAGEDIJU: Pet godina posle nesreće Nataša na mestu užasa!
Foto: Privatna Arhiva

Sećanje na poginulog trenera i tim-menadžera

SEĆANJE NA STRAVIČNU TRAGEDIJU: Pet godina posle nesreće Nataša na mestu užasa!

Košarka -

Naša košarkašica Nataša Kovačević položila je cveće na mestu na kom je 7. septembra 2013. godine ostala bez noge, kada su živote izgubili Akoš Fuzi i Peter Tarpodi.

Nekadašnja srpska košarkašica Nataša Kovačević, koja je izgubila nogu u teškoj saobraćajnoj nesreći 7. septembra 2013. u Mađarskoj, obišla je juče mesto nesreće i položila cveće na ploču u spomen na trenera Akoša Fuzija i tim-menadžera Petera Tarpodija, koji su podlegli povredama zadobijenim u udesu.

- Pet dugih godina je prošlo... Tragedija tog dana je činjenica da su ljudi izgubili život. Ali uvek ćemo ih pamtiti!! Mi ostali smo samo postali snažniji tog dana - napisala je Nataša uz fotografiju sa mesta nesreće.

Samo mesec dana pre nesreće Nataša je potpisala za mađarski Uni Đer i tako počela internacionalnu košarkašku karijeru, ali je u jezivom udesu njen put prekinut. Ali nakratko. Jer Nataša je pronašla snagu da se s protezom vrati na teren i ponovo profesionalno zaigra košarku.

Veliku stvar napravio je tada čuveni Zufer Avdija, koji je pronašao odgovarajuću protezu, a pomoć je pružio i Košarkaški savez Francuske. Nakon oporavka i posebnih dozvola dobijenih od FIBA i KSS, potpisala je ugovor sa Crvenom zvezdom i tu završila karijeru.

Prošle godine objavila je autobiografiju "Koraci", a sredinom septembra prošle godine napustila je mesto predsednika KK Crvena zvezda.

Osnovala je i humanitarnu fondaciju pod svojim imenom, s misijom da pomaže mladim talentima i sportistima koji su suočeni s nekim zdravstvenim problemima.

kurir.rs / Gojko Filipović

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track