DIV IZ GRUZIJE DOMINIRA ABA LIGOM: Goga Bitadze ubedljivo prvi na listi skakača regionalnog takmičenja!
Foto: Foto: Mega Bemax/Ivica Veselinov

Jedan od najvećih talenata u Evropi

DIV IZ GRUZIJE DOMINIRA ABA LIGOM: Goga Bitadze ubedljivo prvi na listi skakača regionalnog takmičenja!

Košarka -

Dominira Centar Mege Gogi Bitadze prvi je skakac regionalnog takmicenja sa 68 skokova, od toga 52 defanzivna i 16 ofanzivnih

Košarkaši Mege, osim što su najprijatnije iznenadenje u ABA ligi, najkvalitetnijem sportskom takmicenju u regionu, imaju i prvog skakaca. Reč je Gogi Bitadzeu, gruzijskom centru, koji sa svojih 212 centimetara dominira pod koševima u ligi sa 68 skokova, od toga 52 defanzivna i 16 ofanzivna u prvih sedam kola.

Iza sebe je ostavio centra Mornara Uroša Lukovića sa 63 skoka, sledi igrac Zadra Luka Božić koji je 57 puta uhvatio loptu pod koševima, a četvrto i peto mesto pripadaju košarkašu Crvene zvezde Majkl Odžu i igraču FMP Duopu Retu, obojica su stigli do 46 skokova.

Bitadze je pravi je div pod obručima, i spada u najzaslužnije što ekipa iz Sremske Mitrovice ima samo jedan poraz u šampionatu i nalaze se na visokom drugom mestu u kvalitetnom regionalnom takmicenju. Nije ni čudo što ga smatraju jednim od najtalentovanijih visokih igrača u Evropi i predviđaju mu sjajnu karijeru.

- Najvažnije je da tim pobeđuje, nisam fokusiran na ličnu statistiku. Svakako je da mi godi što sam trenutno prvi skakač i bloker ABA lige, ali su za to zaslužni i moji saigrači i to je produkt naše dobre i agresivne timske odbrane - kazao je Bitadze.

Talentovani Gruzijac ističe da mu je velika čast što igra u ABA ligi, napominjući da se radi o izuzetnom takmičenju, i da mu upravo kvalitet rivala i jake utakmice pomažu da napreduje kao igrac iz kola u kolo.

- ABA liga je veoma kvalitetno takmičenje gde svako može da pobedi svakog i to daje posebnu draž ovom šampionatu. Ne smete da se opustite ni u jednom meču jer će protivnik to znati da kazni. Bolje uslove nisam mogao ni da poželim kada je reč o ovom delu moje karijere. Izazovno je, zanimljivo, a takmičarski naboj je na visokom nivou. Mislim da publika ima šta da vidi i da može da uživa u kvalitetnoj košarci širom regiona.

Centar Mege nije krio zadovoljstvo što se ekipa iz Sremske Mitrovice nalazi u vrhu tabele ABA lige.

- Sigurno je da smo prezadovoljni rezultatima u dosadašnjem toku sezone, ali nikada ne razmišljamo previše unapred vec idemo mec po mec. Tako je i sa ocekivanjima, bitno je da nastavimo sa dobrim igrama i da napredujemo kako sezona bude odmicala - zakljucio je Bitadze.

Podesća ga na Gruziju

Prija mu život u Srbiji

Gogi Bitadze priznao je da mu je lepo u Srbiji i da ga umnogome podsaca na život u Gruziji.

- Dopada mi se to što su ljudi ovde slicni kao u Gruziji i osećam se kao kod kuće. Prijatni su, svi su spremni da ti pomognu i zato sam se brzo navikao na Srbiju. Ovde sam već tri godine i mnogo mi je lepo u vašoj zemlji - istakao je centar Mege.

Ima velike ambicije

Želja mu je da zaigra u NBA

Gruzijac se nada da ce jednog dana karijeru nastaviti u NBA ligi, ali da trenutno razmišlja samo o Megi i ABA ligi.

- Trenutno sam fokusiran samo na Megu i tako ce biti svakako do kraja sezone. Sigurno je da mi je želja da jednog dana odem u NBA, ali o tome cu razmišljati kada dode vreme za to i u dogovoru sa klubom i mojim agentom, doneti odluku - poru~io je Bitadze.

Najboljih pet skakča ABA lige

Mega

Goga Bitadze (212 cm) centar

68 skokova

52 defanzivna

16 ofanzivna

Mornar

Uroš Luković (213 cm) centar

63 skoka

37 defanzivna

26 ofanzivna

Zadar

Luka Božić (200 cm) bek

57 skokova

37 defanzivna

20 ofanzivna

Crvena zvezda

Majkl Odžo (216 cm) centar

46 skoka

32 defanzivna

14 ofanzivna

FMP

Duop Ret (210 cm) centar

46 skoka

34 defanzivna

12 ofanzivna

Kurir sport

Foto: ABA

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track