ovaj čovek je legenda

JEDAN JE ANDREA TRINKIJERI: Jedan i po igrač je odigrao dobru utakmicu! Sudije sam pitao gde je neki dobar restoran! (VIDEO)

Košarka -

Košarkaši Partizana poraženi su od Zenita 71:75 (22;20, 22:20, 10:18, 17;17) u 7. kolu Evrokupa.

Partizan je tako poražen prvi put od kada je na klupu tima iz Humske seo Andrea Trinkijeri, koji je pre toga ostvario tri trijumfa (Mega, Trento, Cibona).

Nakon meča Italijan nikako nije mogao da bude zadovoljan rezultatom u Rusiji, što je bilo i više nego očigledno u njegovoj izjavi:

- Utakmica je trebalo da bude odlučena posle dve četvrtine, igrali smo veoma kvalitetno. Drugu četvrtinu smo završili sa samo +4, jer smo promašili šest slobodnih bacanja, dozvolili deset skokova u napadu, a imali smo i izgubljene lopte. Nemoguće je tako dobiti utakmicu. Igrali smo timski, svi su pomogli, ali fali nam važan igrač. To je bio prvi problem.

Nastavio je sledećim rečima:

- Drugi problem je bio treća četvrtina. Upozorio sam ekipu da će oni da dignu odbranu tada, ali nismo znali da odgovorimo. Mogli smo ovu utakmicu laganica da izgubimo 20 razlike. Našli smo neku hemiju i vratili se, trebalo je da dobijemo. Mislim da je bolje izgubiti sada i naučiti nešto, nego pokrasti ovu utakmicu. Uvek bih želeo da dobijem mečeve, ali imamo toliko toga da naučimo. Jedan i po igrač je igrao dobro utakmicu, što znači da imamo puno prostora da budemo bolji - istakao je Trinkijeri.

Na pitanje u čemu treba da budu bolji, odgovorio je:

- Problem je to što kada dođe gusto, moji igrači ne znaju da igraju košarku. Najteže je naučiti mladog igrača da postavi telo, a za ovaj nivo nam to fali. Koliko su puta razvalili Gegića. Jasno je da ne zna da koristi svoje super telo.

Na pitanje što je konstantno pričao sa sudijama, odgovorio je hit rečima:

- Pitao sam ih gde ima neki dobar restoran - rekao je uvek duhoviti Italijan.

Ostatak njegove sjajne izjave možete da pogledate ovde.

Kurir sport

Foto: Printscreen

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track