CRNO-BELI U PAKLU MORAČE! Partizan gostuje Budućnosti u derbiju kola! (VIDEO)
Foto: Printskrin

aba liga

CRNO-BELI U PAKLU MORAČE! Partizan gostuje Budućnosti u derbiju kola! (VIDEO)

Košarka -

Košarkaši Partizana gostuju ekipi Budućnosti (19.00) u derbiju osmog kola ABA lige.

Trener crno-belih Adrea Trinkijeri smatra da je njegov tim autsajder na ovom meču.

"Ovo je drugi korak teške serije i ako vam kažem da smo autsajderi, neko bi rekao da ne verujem u svoju ekipu. Kad kažem "autsajderi", mislim da u ove četiri utakmice nismo favoriti. Mada, verujem u tim. Imamo potencijala, svakog dana napredujemo, nešto naučimo, nećemo svakog dana biti bolji, ali ćemo biti bolji na kraju", rekao je Trinkijeri

Podsetimo, crno-beli ovim susretom nastavljaju seriju teških mečeva. Počelo je protiv Zenita, pa se ređaju Budućnost, Valensija, Crvena zvezda.

Partizan na megdan šampionu regiona dolaze posle poraza od ruskog Zenita, dok domaćin u ovaj duel ulazi sa mnogo samopouzdanja, zbog prve zabeležene pobede u Evroligi protiv Baskonije i rekorda od 21 postignute trojke.

Nastup Radeta Zagorca je pod znakom pitanja, zbog preloma nosa, a u timu sigurno neće biti Novice Veličkovića i Entonija Brauna.

S druge strane, trener Budućnosti Aleksandar Džikić istakao je da je njegov tim svestan kvaliteta i mana Partizana.

"Naš protivnik je vrlo ozbiljan, vrlo ambiciozan, potezi koje vuku su potvrda toga. Znamo s kakvim željama dolaze, organizacija putovanja za Rusiju im omogućuje i dodatno vreme za pripremu ove utakmice. Promenili su način igre, veliki broj situacija u odbrani pokušavaju da reše preuzimanjima. Dobro trče, u dobroj su šuterskoj formi. Svesni smo njihovih kvaliteta i mana", rekao je Džikić, inače bivši trener crno-belih.

Dugo Partizan nije slavio u Podgorici, a ako mislite da je došlo vreme za to, kvota na crno-bele je vrlo jaka - 2,70! Pogledajte sve kvote kladionice MOZZART za derbi ABA lige Budućnost - Partizan.

Kurir sport

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track