TREĆI UZASTOPNI PORAZ TRINKIJERIJEVOG PARTIZANA: Valensija nas je zadavila! U OVO nikad neću posumnjati kod mojih igrača (KURIR TV)
Foto: Starsport

MNOGO PROMAŠENIH OTVORENIH ŠUTEVA

TREĆI UZASTOPNI PORAZ TRINKIJERIJEVOG PARTIZANA: Valensija nas je zadavila! U OVO nikad neću posumnjati kod mojih igrača (KURIR TV)

Košarka -

Trener košarkaša Partizana Andrea rekao je da je u večerašnjem meču protiv Valensije presudilo iskustvo španskog tima i istakao da će ova ekipa crno-belih uvek grešiti, ali da mora da nauči da igra kroz te greške.

"Čestitam Valensiji, radili su prave stvari u pravom trenutku. Mi jesmo odigrali s dobrom energijom, imali smo dobrih momenata, ali je u ključnim momentima iskustvo Valensije presudilo. Kad izgubite od Valensije sa 61:69, jasno je da je napad bio problem. Promašili smo dosta otvorenih šuteva, izgubili smo samopouzdanje u odbrani, i to nas je koštalo utakmice", rekao je Trinkijeri na konferenciji za novinare.

Košarkaši Partizana izgubili su večeras u Beogradu od Valensije sa 61:69, u utakmici osmog kola Grupe C Evrokupa. Partizan je upisao i šesti poraz i poslednji je na tabeli, dok je Valensija nakon šestog trijumfa obezbedila plasman u TOP 16 fazu.

Upitan šta je više presudilo, kvalitet ili iskustvo Valensije, Trinkijeri je kazao "pola - pola".

"Dubljebić i Van Rosom su bili problem... A iskustvo - kad je trebalo da nas zadave - zadavili su nas", rekao je Trinkijeri.

Na pitanje da li može da se seti nekog dobrog momenta u igri Partizana posle vodjstva 57:52 i zašto su crno-beli pravili toliko grešaka do kraja meča, Trinkijeri je odgovorio: "Jer ova ekipa pravi greške".

"Kratki smo, mladi smo, fali nam jedan bek, i to znači malo napada, malo kreacije. Ništa što se dešava nije izenađenje... Mislim da je Valensija iskusnija. Mi nismo potonuli, mi smo grešili. Samo igramo, nemamo vremana da treniramo, malo smo kratki, i ovo što se dešava... To sam očekivao. Ja bih voleo da po četvrtini napravimo pet grešaka manje, ali za sad nije tako lako", rekao je Trinkijeri.

Na pitanje da li će uskoro "promešati karte" što se tiče igračkog kadra, trener Partizana je kazao da to pitanje nije za njega.

"Nama treba sigurno nešto, ali za sad smo ovo mi i ovako ćemo igrati. Bićemo bolji. Danas nismo bili bolji, ali sa ovakvom ekipom nije sve predvidljivo i ravno. Mislim da smo odigrali dve super utakmice, protiv Zenita i u Podgorici, danas je trebalo i loše igrati a dobiti utakmicu. Na kraju, nismo pogodili dovoljno otvorenih šuteva da se to desi. Ova ekipa će uvek grešiti, ali moraš imati malo više stabilnosti da budeš u stanju da igraš kroz greške", dodao je on.

Partizanu je ovo treći uzastopni poraz u svim takmičenjima, pa je novinare zanimalo kako će to uticati i na njega i na ekipu.

"Ja sam siguran da su moji igrači shvatili šta znači nositi ovaj dres. Ovo je jako specifična sredina i jedna stvar na koju neću nikad ni pomisliti da može da se desi je da igrači s ovim dresom nisu motivisani. Možemo biti neiskusni, možemo grešiti i gubiti, ali nemotivisani to ne može. Ovo nije sredina da se tako ponašamo", rekao je Trinkijeri.

Partizan sada očekuje prvi ovosezonski derbi protiv Crvene zvezde, a u narednom kolu Evrokupa gostuje Asvelu.

(Beta, Foto: Starsport)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track