skraćen spisak

ČETVORICA OTPALA: Ovo je Đorđevićev tim za meč sa Izraelom (KURIR TV)

Košarka -

Košarkaška reprezentacija Srbije, vicešampion Evrope i sveta igraće u novembarskom "prozoru" kvalifikacija za Mundobasket dva meča, a prvi je na programu 30. novembra u Tel Avivu protiv selekcije Izraela.

1 / 19 Foto: Starsport©

Na treningu u hali "Aleksandar Nikolić" novinarima je saopšteno kojih dvanaest igrača Aleksandar Đorđević vodi put Izraela.

Od danas nešto potpuno novo: klađenje na indeks korisnosti igrača u Evroligi! Na primer, granica za Micova (Armani) u meču sa Žalgirisom je 13,5, a kvota da će „ići“ iznad, kao i ispod je 1,85. Pogledajte sve MOZZARTOVE kvote za indeks korisnosti igrača u Evroligi.

Četvorica su "otpala" sa prvobitnog spiska, a radi se o Radetu Zagorcu (Partizan), Stefanu Potu (FMP), Aleksi Radanovu (Crvena zvezda) i Dejanu Kraviću (Bolonja).

foto: Starsport©

To znači da se u konkurenciji za duel sa Izraelom nalaze: Stefan Peno (Alba), Ilija Đoković (Borac Čačak), Aleksa Avramović (Vareze), Dragan Milosavljević (Unikaha), Branko Lazić, Ognjen Dobrić, Đorđe Gagić (Partizan NIS), Marko Simonović (Zenit), Stevan Jelovac (Bamberg), Stefan Birčević (bez kluba), Miroslav Raduljica (Đangsu) i Nikola Jovanović (Trento).

foto: Starsport©

"Već znamo 12 koji će da putuju u Izrael. Kao što znate, neki su na pripreme došli sa povredama. Između ostalih, Dobrić i Radanov, kao i Zagorac. On je imao komplikovanu povredu nosa i zbog toga neće ići u Izrael, kao ni Radanov, Pot i Kravić. Pot ima problem sa mišićem", rekao je Đorđević.

foto: Starsport©

Utakmica trećeg kola u Grupi L između Izraela i Srbije igra se u petak od 13 časova u Tel Avivu.

- Izrael je ekipa koja je izuzetno brza, agresivna i spremna, sa pokretljivim četvorkama i peticama, ne toliko iskristalisane sa dobrim šutem sa poluodstojanja. Imaju odličnu kreaciju spoljnih igrača Blata i Di Bartolomeua. Ima ih 20 na spisku, spremamo se individualno za svakogod njih... Što se tiče igrača Makabija i pitanja da li će igrati, mislim da hoće, s obzirom na to da ne igraju toliko minuta za klub. Opet, dok se ne pojave na terenu nećemo znati, rekao je selektor.

foto: Starsport©

U drugom meču novembarskog "prozora" Srbija će ugostiti Grčku (3. decembar) u hali "Aleksandar Nikolić".

KVALIFIKACIJE ZA SP, GRUPA L - 30. NOVEMBAR

Izrael - Srbija 13

Grčka - Nemačka 18

Estonija - Gruzija 18

1. Nemačka 8 8 0 706:555 16

2. Grčka 8 8 0 669:580 16

3. Srbija 5 3 668:584 13

4. Gruzija 3 5 630:661 11

5. Izrael 3 5 616:655 11

6. Estonija 2-6 523:636 10

Kvalifikovali se na Svetsko prvenstvo

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track