NEČUVENO! SUDIJE NAPUSTILE MEČ PARTIZAN - CEDEVITA: Utakmica u Pioniru prekinuta 20 sekundi pre kraja, pa završena pobedom gostiju  (KURIR TV)
Foto: Starsport©

aba liga

NEČUVENO! SUDIJE NAPUSTILE MEČ PARTIZAN - CEDEVITA: Utakmica u Pioniru prekinuta 20 sekundi pre kraja, pa završena pobedom gostiju (KURIR TV)

Košarka -

Košarkaši Partizana i Cedevite su iz drugog pokušaja završili meč 12. kola ABA lige, koji je prekinut 20 sekundi pre kraja.

Klupa Cedevite je tada tokom minuta odmora pozvala sudije, koje su se potom udaljile sa terena, iako je do kraja ostalo 20 sekundi.

Ekipe su ostale na terenu, dok su sudije iz svlačionice čekale da se isprazni deo dvorane, a zatim okončale duel u kom je Cedevita slavila 76:71.

Partizan je i dalje peti sa šest pobeda i sedam poraza, a Cedevita je učvrstila treću poziciju sa dve pobe više. Međutim ono što je loše je to da je slavila sa više razlike nego Partizan u Zagrebu. Partizan je u prvom meču slavio u Zagrebu 87:84.

Prava drama viđena je u poslednjih dva minuta meča. Cedevita je ušla sa plus pet 69:64, a Marinković je imao slobodna bacanja Ubacio je oba za 69:66, na 1,50 minuta do kraja. Stipanović pogađa za 71:66, a onda Partizan promašuje čak tri napada zaredom i to posle tri skoka u napadu.

Ostalo je 53 sekunde do kraja Partizan je poentirao za 71:68, a zatim gubi loptu Cedevita, i Pejdž je bio sam u kontri i promašio je zicer. Lopta se odbila, usledila je borba u skoku, a Cedevita je uspela da je osvoji i krene u napad, a Murić daje trojku kojom je rešio meč 20 sekundi pre kraja za 74:68.

PARTIZAN - CEDEVITA 71:76 (18:17, 12:25, 24:18, 17:16)

PARTIZAN: Pejdž 14, Si 8, Marinković 11, Gegić, Veličković 12, Pecarski, Zagorac 10, Janković, Lendejl 12, Gagić 4, Nikolić.

CEDEVITA: Pulen 19, Kobs 13, Krušlin 10, Katić, Bajo, Stipanović 12, Bošnjak, Kuk 7, Ramljak 2, Mustapić, Murić 13.

Prva četvrtina

Počelo je kucanjem Lendejla na pas gagića. zatim je na drugoj strani Krušlin vezao trojku pa dvojku. Na drugoj strani Lendejl je ubacio svih šest poena za Partizan u prva tri i po minuta. zatim je Marinković ubacio trojku.

Delegat i sudije su već tri puta upozorile navijače da ne bacaju petarde i predmete na teren, a Partizan je posle trojke Pejdža poveo 14:10.

Do kraja četvrtine Pulen je vratio Cedevitu, ali je Veličković pogodio za vođstvo Partizana 18:17.

Druga četvrtina

Malo poena za tri minuta. Zagorac je zakucao što je podiglo publiku, ali je odmah zatim Pulen ubacio svoju treću trojku. Cedevita je iskoristila prazan hod u igri Partizana i uspela da povede 25:20. U tom periodu 20 poena za goste postigli su Pulen i Krušlin.

Na drugoj strani Pejdž je posle faula pogodio sva tri bacanja, pa je tri i po minuta pre poluvremena bilo 31:25 za goste.

Trinkijeri je zatražio minut odmora, kada je posle dve trojke Murića Cedevita povela 25:37.

Seriju gostiju na kratko je trojkom prekinuo Si, ali je Cedevita uzvratila sa pet poena. Partizan ima lošu selekciju šuta, a u odbrani ostavlja mnogo prostora šuterima gostiju da poentiraju sa distance. Cedevita je na poluvremenu vodila 30:42.

Treća četvrtina

Kao i meč i nastavak je počeo košem Lendejla. Zatim je precizan bio i Gagić. Zakucavanje Lendejla primoraklo je goste na minut odmora, jer je bilo 36:42.

Partizan je zaigrao mnogo odlučnije, za četiri minuta napravio je seriju 13:2 i prišao na samo poen zaostatka 43:44. Cedevitaje serijom 7:0 odbila nalet tima trenera Trinkijerija, koji je tri minuta pre kraja četvrtine bio na minus sedam 48:55.

Cedevita tera igrače Partizana da poene postižu sa linije slobodnih bacanja, dok sa druge strane Pulen pogađa već petu trojku. Gosti posle 30. minuta vode 54:60.

Četvrta četvrtina

Veličković poentira posle skoka u napadu. Partizan je bio na minus 4 osam minuta pre kraja. dva puta su domaći kupili loptu posle promašaja, ali nisu poentirali, sve do trojke Zagorca za 59:60

Kobs je troujkom odvojio goste, a Pulen im bacanjima doneo plus šest. Zagorac je tada držao Partizan u igri.

Kobs je nesportskom ličnom greškom, manje od četiri minuta pre kraja mogao da vrati Partizan u meč, ali je Pejdž promašio oba bacanja a zatim i trojku. Crno-beli su do tada promašili osam bacanja, od 18.

Minut i 50 pre kre kraja Marinković je imao dva bacanja i priliku da uz poene Pejdža sa faulom, vrati domaće na tri poena zaostatka. Uspeo je, a na drugoj strani pogodio je Stipanović.

Partizan je minut pre kraja imao 3 napada i tri promašaja. To je verovatno rešilo meč, 53 sekunde pre kraja. Pejdž je posle osvojene lopte na centru, poromašio zicer, posle čega je Murić je trojkom verovatno rešio meč. Bilo je 68:74.

Meč je tada prekinut, jer je klupa Cedevite prijavila sudijama da je Stipanović tokom tajm-auta pogođen u glavu. Arbitri su se povukli u svlačionicu, ostavivšio oba tima na trerenu. Nakon više od 20 minuta vratili su se i meč je okončan pobedom tima iz Zagreba.

Tok meča

Trener košarkaša Partizana Andrea Trinkijeri rekao je da njegovu ekipu protiv Cedevite očekuje izuzetno teška utakmica, ali da može da dođe do pobede samo ukoliko ponovi dobro izdanje od srede protiv Turk Telekoma.

- Cedevita je odlična ekipa, veoma iskusna, sa najboljom bekovskom linijom u ligi. Moj nekadašnji igrač i veliki prijatelj, Slaven Rimac, radi fenomenalan posao u Zagrebu i biće nam izuzetno teško sutra. Pred nama je veliki izazov da vežemo još jednu utakmicu u kojoj ćemo ponoviti dobro koncentraciju od srede i meča sa Turk Telekomom - rekao je Trinkijeri.

Trener Cedevite Slaven Rimac je rekao:

- Partizan je stvarno u dobrom trenutku. Prošli su u Top 16 Evrokupa, a odigrali su i nekoliko dobrih utakmica u ABA ligi. Prema tome, sigurno nas čeka težak posao. Nas muče neki naši problemi, ali nemamo ni mi preveliki pritisak te utakmice. Iskreno, očekujem da će svi igrači biti motivisani i da ćemo da pružimo sve, pa ćemo da vidimo šta će nam to doneti - kaže Rimac.

Duel u Beogradu počuinje u 19 časova.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track