PARTIZANOV POKLON ZA NOVU GODINU: Bivši centar Zvezde stiže u Humsku (VIDEO)
Foto: Starsport©

trinkijeri kompletira tim

PARTIZANOV POKLON ZA NOVU GODINU: Bivši centar Zvezde stiže u Humsku (VIDEO)

Košarka -

Posle Renfroa, koji je prošle nedelje stigao iz Manrese, ekipu Partizana trebalo bi da pojača Nikola Janković (24 godine, 206 cm), koji je u prvom delu sezone branio boje madridskog Estudijantesa.

Ovaj transfer je najavio Jankovićev agent Miško Ražnatović, za njega tipičnom zagonetkom.

Krilni centar u Humsku stiže iz Španije gde je branio boje Estudijantusa. Momak koji je osvojio brojne medalje igrajući za mlađe reprezentativne selekcije Srbije ove sezone je u dresu “studenata” imao prosek od 9.3 poena i 4.3 skoka na 12 mečeva Endesa lige uz odličan procenat šuta iz igre (62%).

Transfer je potvrdio i predsednik Partizana Ostoja Mijailović.

- U godini na izmaku, napravili smo nekoliko važnih koraka. U 2019. ćemo dati sve od sebe da naše snage jačaju svakim novim danom, a već od 2. januara, naš tim će biti jači za jedno dobro poznato ime! Nikola, dobro došao u #KKPartizan SRECNA NOVA GODINA!, napisao je Mijailović.

Nikola je ponikao u mlađim kategorijama FMP, a onda i Crvene zvezde. Nije potpisao prvi profesionalni ugovor sa crveno-belima, već je otišao u Belgiju.

Tamo je prvo branio boje Šarlroa, a zatim i Pepintera. U sezoni 2015-16 vratio se u Srbiju braneći boje Mege. Usledio je odlazak u ljubljansku Olimpiju, a onda i tursku Sakariju.

Igrajući za Olimpiju stigao je i do titule MVP ABA lige uz osvojenu titulu i kup u Sloveniji. Bio je i deo Mege 2016. godine kada je osvojen Kup Radivoja Koraća.

Janković je ponikao u mlađim kategorijama Crvene zvezde, prvi profesionalni ugovor potpisao je 2012. godine u Belgiji, sa ekipom Šarlroa, a od 2015. je po jednu sezonu nosio dres Mege (osvajač Kupa Koraća), Olimpije i turske Sakarije.

Ove jeseni je za Estudijantes beležio 8,5 poena i 4,2 skokova za 21 minut po utakmici.

Kurir sport

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track