ČIM SE PORODIM, ETO ME U DRESU SRBIJE! Jelena Milovanović poručuje: Igraću na Evrobasketu! (FOTO)
Foto: Privatna Arhiva

uskoro će postati majka!

ČIM SE PORODIM, ETO ME U DRESU SRBIJE! Jelena Milovanović poručuje: Igraću na Evrobasketu! (FOTO)

Košarka -

Početkom marta u porodilištu, a već u junu na Evrobasketu! Ovo je plan jedne od najboljih košarkašica Evrope i kapitena reprezentacije Srbije Jelene Milovanović za narednih nekoliko meseci.

U intervjuu za Kurir Jelena nam otkriva kako provodi trudničke dane u dalekoj Americi, kako je upoznala supruga - košarkaša Dejvida Bruksa, da li je bilo teško Marini Maljković saopštiti da će odsustvovati iz reprezentacije i mnoge druge detalje...

Po čemu ćeš pamtiti 2018. godinu? - To je godina koja je promenila moj život za 360 stepeni. Na košarkaškom planu izuzetno uspešna i za pamćenje, a na privatnom planu naročito.

foto: Privatna Arhiva

Kako si upoznala Dejvida?

- Dejvid i ja smo se upoznali 2008. godine u Šopronu, on je igrao tamo tri godine. Bila sam na početku svoje karijere, tako da su nam se putevi razdvojili i u to vreme veza na daljinu nija bila moguća. Svako je krenuo svojim putem, ali nikada nismo izgubili kontakt jedno s drugim. Bilo je samo pitanje vremena kad će nam se putevi opet ukrstiti.

foto: Privatna Arhiva
foto: Privatna Arhiva

Ko pobeđuje kada igrate jedan na jedan? Da li ga puštaš, s obzirom na to da si jedna od najboljih košarkašica Evrope?

- Kad je on u najboljoj formi, tu ja gubim sigurno. Ali možda ću sada - tačnije, kad se budem vratila u formu, i imati neke šanse.

Da li je bilo teško saopštiti Marini i ljudima iz reprezentacije da ne mogu da računaju na tebe neko vreme zbog trudnoće?

- Nije bilo lako, ali žensko sam, to su stvari koje se mogu očekivati u bilo koje vreme, ipak ja imam 29 godina... Svi su reagovali sasvim normalno, bar u razgovoru sa mnom, i koliko god propustila, bilo im je izuzetno drago da čuju lepe vesti.

foto: Privatna Arhiva

S obzirom na to da ti je očekivani termin porođaja 8. mart, samo nekoliko meseci pre Evrobasketa u Srbiji i Letoniji, možemo li te očekivati na parketu u dresu Srbije? Da li je to uopšte moguće?

- Plan je da pokušam da se vratim. Samo da s porođajem bude sve u redu i mislim da neće bit problema.

Jeste li razmišljali o imenu za bebu? Planirate li srpsko ili američko ime?

- Ime će biti univerzalno, ali znaćete kad se porodim.

foto: Privatna Arhiva

Da li ti nedostaje košarka za vreme trudničkih dana? Kako provodiš vreme sada kada imaš dosta slobodnog vremena?

- Da budem iskrena, ovaj psihofizički odmor mi izuzetno prija, u početku mi košarka nije nedostajala, ali otkad sam u Americi, idemo u halu i teretanu dva-tri puta nedeljno, tako da je izuzetno počela da mi nedostaje. Ali ovako, van toga, usavršavam svoje bračne dužnosti i uživam u tome!

foto: Privatna Arhiva
foto: Privatna Arhiva

Autor: Anja Vukašinović

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track