VELIKI USPEH

CRNO-BELI POSLE PODVIGA U MONAKU: Važna pobeda! Hvala Grobarima, kao da smo igrali u Pioniru (KURIR TV)

Košarka -

Košarkaši Partizana izrazili su žal što u Monaku nisu pobedili sa pet poena razlike, ali i zadovoljstvo što su uopšte savladali tako jakog rivala.

Od specijalnog izveštača Kurira iz Monaka - Dejana Ignjatovića

Crno-beli su u četvrtom kolu TOP 16 faze Evrokupa kao gosti savladali "kneževe" 71:68, s tim da je Monako u Beogradu pobedio sa "plus četiri", pa će na kraju, ukoliko ove dve ekipe završe takmičenje u grupi sa istim skorom, biti bolji.

"Ovakav tim napadača, šutera, skakača sveli smo na 70 poena u njihovoj sali, to je velika stavka. Ostaje žal što nismo pobedili sa više od četiri razlike. Pobeda je pobeda, osvojili smo dva boda, pogotovo što smo igrali bez Zagorca. Ovo je sjajno. Hvala navijačima što su došli u ovolikom broju, bilo je kao da igramo u Pioniru", rekao je Vanja Marinković.

Partizan je imao poslednji napad, u kome je prvo Marinković promašio šut za tri poena, a u poslednjem sekundu i Stefan Janković nije iskoristio zicer.

"Imali smo mogućnost da nadoknadimo minus četiri iz Beograda, to se nije desilo, ali važno je da smo pobedili, što nas ostavlja u borbi za sledeću fazu, treba samo o tome da razmišljamo i kako da dobijemo i sledeće sve utakmice.

Odigrali smo jako solidno, kvalitetno, stabilno, bez puno oscilacija i na kraju zasluženo pobedili. Mnogo su iskusna ekipa i trener dobro zna šta radi, teško je protiv njih igrati i zato treba da budemo zadovoljni", ocenio je Aleksej Nikolić.

(Kurir.rs/Kurir sport, Foto: Eurocup)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track