DA SE MLADI BAVE BASKETOM: Cerak organizovao školu košarke za klince sa opštine Čukarica
Foto: KK Cerak

ulaganje u budućnost

DA SE MLADI BAVE BASKETOM: Cerak organizovao školu košarke za klince sa opštine Čukarica

Košarka -

Jedna lepa košarkaška priča uspešno se privodi kraju i mogla bi da predstavlja putokaz kako mlade privoleti da se bave sportom. Naime, tokom prethodna tri meseca Košarkaški klub Cerak organizovao je besplatan košarkaški kamp za dečake i devojčice uzrasta od sedam do 12 godina koji stanuju na opštini Čukarica.

Ideja kojom su se vodili u ovom košarkaškom klubu, prepoznatljivom po odličnom radu sa mlađim kategorijama, je bila da se što većem broju dece omogući da budu fizički aktivna u cilju zaštite njihovog zdravlja, ali i da počnu da treniraju i zavole igru pod obručima.

- U prethodna tri meseca održano je više od 30 besplatnih treninga, a u saradnji sa specijalističkom ordinacijom Fiziotim i četiri grupna i veći broj individualnih predavanja o zdravoj i pravilnoj ishrani. Na poslednjem predavanju bilo je više od 400 dečaka i devojčica zajedno sa roditeljima koji su dobili mnogo korisnih saveta i informacija. Osim pokaznih i specijalističkih treninga i edukacije o važnosti bavljenja sportom, organizovani su bili i besplatni medicinski pregledi za dečake i devojčice koji su pohađali naš košarkaški kamp - sa ponosom ističe Dejan Boromisa, predsednik KK Cerak.

foto: KK Cerak

S obziorm da je akcija među decom i roditeljima na opštini Čukarica naišla na izuzetno pozitivan odjek, slični projekti biće organizovani u najskorije vreme:

- Nastavićemo da animiramo mališane sa opštine Čukarica sa novim akcijama. U saradnji sa Fiziotimom ćemo na proleće organizovati besplatne treninge i sportske radionice na otvorenom i to u Košutnjaku i na Adi Ciganliji kao i košarkaške treninge za nove polaznike. Cilj nam je da što više dece usmerimo ka bavljenju sportom, jer je to jedan od osnovnih preduslova za njihovo zdravlje, ali i da možda nađemo nekog novog Nemanju Nenadića ili Nikolu Rebića koji su počeli u našem klubu i sada grada uspešne profesionalne karijere - rekao je Boromisa i potom naglasio:

foto: KK Cerak

- Veliku zahvalnost dugujemo Gradu Beogradu i sekretarijatu za sport koji su na pravi način prepoznali našu ideju, pružili nam podršku i uz njihovu svesrdnu pomoć je ceo projekat i bio realizovan - zaključio je Boromisa.

Kurir sport

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track