Najnovije vesti

IN MEMORIAM: Preminuo srpski košarkaški stručnjak Boško Đokić!
Foto: Starsport©

tuga

IN MEMORIAM: Preminuo srpski košarkaški stručnjak Boško Đokić!

Košarka

Poznati srpski košarkaški trener, Boško Đokić, preminuo je u subotu u 66. godini života.

Đokić je rođen 26. oktobra 1953. godine u Beogradu. Kao igrač bio je član kadetske i juniorske reprezentacije SFRJ. Uspešnu trenersku karijeru započeo je 1977. godine u KK Donji grad iz Zemuna.

 

Boško je tokom bogate trenerske karijere vodio brojne srpske klubove: Zdravlje, beogradski Radnički, Mašinac, Borac, Beočin, Radnički Basket, FMP, Konstantin, Napredak, Slogu i Novi Pazar a najveći uspeh je zabeležio na klupi Refleksa, sa kojim je 2004. godine osvojio trofej u Jadranskoj ligi. Sa „panterima“ je godinu dana kasnije došao do trofeja i u Kupu Radivoja Koraća.

 

U inostranstvu je vodio ekipe Avtodora iz Saratova i slovenačke Pivovarne.

 

Đokić je 2010. vodio reprezentaciju Srbije do 20 godina na Evropskom
prvenstvu u Hrvatskoj, gde je došao sa „orlićima“ do četvrtfinala. Vodio je više specijalističkih kampova za mlade igrače ispred KSS i učestvovao u brojnim akcijama KSS, KSB i UKTS.

 

Prošle sezone je bio trener Novog Pazara i uveo je taj klub u Košarkašku ligu Srbije.

 

Đokić je uz karijeru pored terena, imao i onu na terenu u Radničkom sa Crvenog krsta najduže. Znao je da kaže, kako to niko nije video od 1964. kada je počeo sa basketom.

 

Bio je i novinar. Počeo na Studiju B, a poslednjih godina u Danasu je objavio više od 250 kolimni. U njima se kritički odnosio prema košarci posebno onoj u forumima, ukazujući često na zakulisne radnje. Retko je šta prećutao, a mnoge doskočice i misli potpisao je kao Njofra Paviljonski.

 

Datum i mesto sahrane košarkaškog stručnjaka Boška Đokića biće naknadono objavljeni.

 

Kurir sport

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...