Sa ovoliko otkaza nismo favoriti u kvalifikacijama
Foto: KURIR

Dušan Ivković

Sa ovoliko otkaza nismo favoriti u kvalifikacijama

Košarka -
Mislim da ćemo, ipak, naći određena rešenja jer pre svega treba imati puno poverenja u ovu selekciju koju čine mladi igrači i nekoliko nosilaca igre, rekao selektor košarkaške reprezentacije Srbije

BEOGRAD - Selektor košarkaške reprezentacije Srbije Dušan Ivković rekao je danas da reprezentacija nije favorit u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo zbog velikog broja otkaza i povređenih igrača.

"Nismo favoriti, jer sa ovoliko otkaza i povreda ovo nije naš najbolji tim. Mislim da ćemo, ipak, naći određena rešenja jer pre svega treba imati puno poverenja u ovu selekciju koju čine mladi igrači i nekoliko nosilaca igre", rekao je Ivković na treningu reprezentacije u Beogradu.

Reprezentacija Srbije nalazi se u Grupi A kvalifikacija za Evropsko prvenstvo u Sloveniji sa selekcijama Crne Gore, Islanda, Izraela, Estonije i Slovačke.

"Veliki je problem mnogo utakmica u mesec dana, ima mnogo putovanja. Gledali smo da nam baza bude Beograd jer odatle putujemo, polećemo i slećemo. Igramo ligu između 14. avgusta i 11. septembra punih 10 utakmica tako da ćemo morati da budemo dobro organizovani", kazao je selektor srpskih košarkaša.

U reprezentaciji Srbije nalazi se mnogo mladih košarkaša i debitanata, a Ivković je ocenio da su svi oni talentovani igrači od kojih očekuje mnogo u narednom periodu.

"Kratak je period da bismo nekoga isticali, svi debitanti su izuzetno talentovani košarkaši, svi su se trudili da daju svoj maksimum. Od njih očekujem znatno više u narednom periodu. Zahvaljujući njihovoj mladosti i energiji ritam treninga je na višem nivou", rekao je on.

Reprezentacija Srbije u ponedeljak putuje u Vršac gde će nastaviti pripreme za kvalifikacione utakmice.

"Radili smo na visokom nivou i imali smo određenih problema. Želimo da igrači budu na približnom nivou što se tiče fizičkih mogućnosti, ali bilo je problema sa povredama. U ponedeljak odlazimo u Vršac gde ćemo raditi isforsiran program, dva puta dnevno kako bismo bili spremni do pripremnih utakmica", kazao je Ivković.

On je istakao da bi voleo da reprezentacija neke mečeve odigra i van Beograda, ali da bi to bio problem zbog velikog broja putovanja.

Srbija će prvu utakmicu kvalifikacija igrati protiv Islanda u gostima 14. avgusta.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track