OVO JE PARTIZAN! SMATRAJTE SE UPOZORENIM: Crno-beli zadivili Evropu renesansom pod vođstvom Trinkijerija! Ovaj komentar treba da pročita svaki Grobar
Foto: Starsport©

KAKAV PREOKRET

OVO JE PARTIZAN! SMATRAJTE SE UPOZORENIM: Crno-beli zadivili Evropu renesansom pod vođstvom Trinkijerija! Ovaj komentar treba da pročita svaki Grobar

Košarka -

Sve boljim igrama i rezultatima košarkaša Partizana posebnu pažnju posvetio je i specijalizovani portal "Eurohoops".

Naslov teksta "Partizanova renesansa" sve govori.

"Kada je slavni srpski klub angažovao Andreu Trinkijerija, očekivanja su bila velika. Italijanski mozak ih je već ispunio", kaže se na početku teksta potpisanog od Arisa Barkasa.

"Neke stvari su morale da se dese da Partizan, posle teškog starta sezone, napravi preokret na zadivljujuć način. Angažnovanjem Andree Trinkijerija 1. novembra počela je crno-bela renesansa, koju niko nije mogao da predvidi. Naravno, kada je njegov dolazak najavljen, pojavila se velika nada, ali ni najfanatičniji navijači nisu mogli da očekuje baš takav preokret", dodaje autor.

Dalje se u tekstu podseća da je Partizan i dalje u igri za prolazak u četvrtfinale Evrokupa, kao i da je gotovo obezbedio učešće u plej-ofu ABA lige posle devet pobeda i tri poraza pod vođstvom Trinkijerija.

"Partizan je u pravo vreme dobio pravu pomoć u vidu Aleksa Renfroa, iskusnog lidera kakav je nedostajao. To je bio poslednji neophodan komadić slagalice".

Barkas dodaje da je Partizan tim u kome se 23-godišnji Rade Zagorac smatra iskusnim.

"Proizvodnja mladih igrača živi u Partizana, o čemu svedoči i Vanja Marinković, kandidat za nagradu 'Zvezda u usponu' u Evrokupu".

Može li se Partizan plasirati u sledeću rundu iako je na početku važio za autsajdera?, pita autor i odgovara citirajući Trinkijerija posle pobede nad Monakom:

"Došli smo i pobedili rivala koji nas je nedelju dana ranije ubio. Odigrali smo dobro. Napravili smo greške, neke su nas koštale razlike, ali verujem da je ovo bila sjajna utakmica za nas i ne osećam gorčinu ni zbog čega. Ovo je još jedan podsticaj da budemo još bolji. Ako nismo sve uradili kako treba, uradićemo sledeći put".

I na kraju, u tekstu se zaključuje:

"Dakle, smatrajte se upozorenim. Ne može se ovaj tim uporediti sa onima iz slavnih dana Partizana, ali ako ga potcenite, skupo ćete platiti".

(Kurir.rs/Kurir sport, Foto: )

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track