POSLEDNJI POZDRAV KOŠARKAŠKOM STRUČNJAKU: Održana komemoracija povodom smrti Boška Đokića
Foto: Starsport©

IN MEMORIAM

POSLEDNJI POZDRAV KOŠARKAŠKOM STRUČNJAKU: Održana komemoracija povodom smrti Boška Đokića

Košarka -

Komemoracija povodom smrti poznatog košarkaškog trenera Boška Đokića održana je u prostorijama Košarkaškog saveza Srbije.

Đokić je rođen 26. oktobra 1953. godine u Beogradu. Kao igrač bio je član kadetske i juniorske reprezentacije SFRJ. Uspešnu trenersku karijeru započeo je 1977. godine u KK Donji grad iz Zemuna.

foto: Starsport©

Boško je tokom bogate trenerske karijere vodio brojne srpske klubove: Zdravlje, beogradski Radnički, Mašinac, Borac, Beočin, Radnički Basket, FMP, Konstantin, Napredak, Slogu i Novi Pazar a najveći uspeh je zabeležio na klupi Refleksa, sa kojim je 2004. godine osvojio trofej u Jadranskoj ligi. Sa „panterima“ je godinu dana kasnije došao do trofeja i u Kupu Radivoja Koraća.

U inostranstvu je vodio ekipe Avtodora iz Saratova i slovenačke Pivovarne.

foto: Starsport©

Đokić je 2010. vodio reprezentaciju Srbije do 20 godina na Evropskom prvenstvu u Hrvatskoj, gde je došao sa „orlićima“ do četvrtfinala. Vodio je više specijalističkih kampova za mlade igrače ispred KSS i učestvovao u brojnim akcijama KSS, KSB i UKTS.

Prošle sezone je bio trener Novog Pazara i uveo je taj klub u Košarkašku ligu Srbije.

foto: Starsport©

Đokić je uz karijeru pored terena, imao i onu na terenu u Radničkom sa Crvenog krsta najduže. Znao je da kaže, kako to niko nije video od 1964. kada je počeo sa basketom.

Bio je i novinar. Počeo na Studiju B, a poslednjih godina u Danasu je objavio više od 250 kolimni. U njima se kritički odnosio prema košarci posebno onoj u forumima, ukazujući često na zakulisne radnje. Retko je šta prećutao, a mnoge doskočice i misli potpisao je kao Njofra Paviljonski.

foto: Starsport©

Boško Đokić preminuo je 26. januara u 66. godini života.

Sahrana će se obaviti danas u 13.30 časova (opelo počinje u 13 časova) na Bežanijskom groblju.

1 / 11 Foto: Starsport©

kurir.rs / kurir sport

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track