MARKOVIĆ PRESUDIO: Budućnost prekinula pobednički niz u Morači, Micić i Simon vodili Efes do pobede nad Gran Kanarijom
Foto: Euroleague.net

evroliga

MARKOVIĆ PRESUDIO: Budućnost prekinula pobednički niz u Morači, Micić i Simon vodili Efes do pobede nad Gran Kanarijom

Košarka -

Košarkaši Budućnosti poraženi su od Himkija na domaćem terenu rezultatom 98:90 u 22. kolu Evrolige, dok je Efes bio bolji od Gran Kanarije 93:74.

Budućnost je imala priliku da dobije ovaj meč, ali je sve upropastila u završnici i prepustila pobedu ruskoj ekipi.

Podgoričanima je ovo drugi poraz u nizu u Evroligi, posle serije od tri trijumfa zaredom. Budućnost je na oko minut do kraja imala prednost od dva poena, ali je tada Stefan Marković pogodio trojku kojom je doneo prednost gostima. Od tog trenutka Budućnost je krenula da srlja, izgubila je loptu prilikom izvođenja auta, a Himki je preuzeo kontrolu i priveo meč kraju.

Džordan Miki je odigrao fantastično i zabeležio 25 poena, dok je bivši as Crvene zvezde Čarls Dženkins imao 17. Stefan Marković je upisao šest poena i pet asistencija.

Kod Podgoričana istakli su se Noris Kol sa 20 poena i 11 asistencija, kao i Goga Bitadze sa 17 poena i sedam skokova. Edvin Džekson imao je 12, a Džejms Bel 11 poena.

Dva vezana poraza koje je ekipa Efesa doživela u Madridu i Atini nisu izbacila iz koloseka tim trenera Ergina Atamana. "Pivari" su na otvaranju 22. kola ugostili i savladali ekipu Gran Kanarije rezultatom 93:74 i tako zabeležili četrnaestu pobedu u elitnom takmičenju.

Hrvatski internacionalac Krunoslav Simon nastavio je večeras tamo gde je stao u prvenstvenom meču sa Darušafakom. Simon je 'Granki' ubacio 25 poena (3/3 za dva, 2/6 za tri) i zabeležio 4 skoka, uz 3 asistencije i dve ukradene lopte. Simona su pratili Šejn Larkin sa 18 poena i 6 asistencija, odnosno Vasilije Micić koji je ubacio 16 poena i zabeležio 3 asistencije.

Na drugoj strani istakao se Kelvin Hana sa 16 poena i 5 asistencija. Markus Erikson utakmicu je završio sa 13 poena i dve ukradene lopte.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track