SRBIJA ĆE SPREMNO DOČEKATI NAJBOLJE KOŠARKAŠICE STAROG KONTINENTA: Održana konstitutivna sednica Organizacionog odbora Evrobasketa
Foto: KSS.rs

završna faza priprema

SRBIJA ĆE SPREMNO DOČEKATI NAJBOLJE KOŠARKAŠICE STAROG KONTINENTA: Održana konstitutivna sednica Organizacionog odbora Evrobasketa

Košarka -

Održana je konstitutivna sednica Organizacionog odbora Evropsko prvenstvo za košarkašice, koje se održava od 27. juna do 7. jula u Srbiji i Letoniji.

Na ovoj sednici konstatovano je da je to najvažnije međunarodno takmičenje koje se održava u našoj zemlji u ovoj godini, prilika da Srbija promoviše ženski sport i još jednom pokaže da je dobar domaćin i organizator velikih sportskih događaja, kako je rečeno u Vladi Srbije.

Potpredsednica Vlade Srbije i predsednica Organizacionog odbora Evropskog prvenstva za seniorke u košarci Zorana Mihajlović istakla je da je to takmičenje važno ne samo za promociju sporta, već i naše zemlje i izrazila zadovoljstvo što je Košarkaški savez Srbije video u vladi partnera za organizaciju tog sportskog događaja.

Kako je rekla, na današnjoj sednici Odbora dogovoren je finansijski plan i sve što će se u narednom periodu raditi u Beogradu, Nišu i Zrenjaninu, koji će biti domaćini takmičenja.

– Svi ćemo dati svoj maksimum da takmičenje bude dobro organizovano i da sve prođe u najboljem redu. Ovo je prilika i da pokažemo da je Srbija mnogo više od sporta – navela je Mihajlović i dodala da je u organizaciju takmičenja uključena i Turistička organizacija Srbije.

Potpredsednica Vade istakla je da je EP za košarkašice prilika da se još više promoviše ženski sport.

– Mnogo više sporta, znači manje nasilja i pokazuje kakva samo nacija i kakvo smo društvo – naglasila je Mihajlović i najavila da će sledeća sednica Odbora biti održana za sedam dana.

Ministar sporta i omladine Vanja Udovičić rekao je da je Evropsko prvenstvo za seniorke u košarci najznačajnije međunarodno sportsko takmičenje koje se održava u Srbiji u 2019.godini i podsetio da je naša zemlja u poslednjih pet godina organiozovala 15 velikih međunarodnih seniorskih takmičenja.

– Možemo reći da će Srbija biti najbolji domaćin, što je košarkaška javnost videla do sada, i da će Srbija nakon toga biti uzimana kao primer dobre prakse i da ćemo podići standarde kad je reč o organizaciji velikih takmičenja. Ovo je treće veliko takmičenje u košarci koje se organizuje u našoj zemlji u poslednje tri godine, a Srbija je ove godine prvi put domaćin košarkaškog prvenstva za žene. Želimo da popularizujemo i promovišemo ženski sport i da privučemo što veći broj devojčica u sistem sporta i veliku porodicu košarke – istakao je Udovičić i izrazio nadu da će ljubitelji košarke iz inostranstva koji budu posetili našu zemlju i pratili EP osetiti pravo gostoprimstvo Srbije.

Predsednik Košarkaškog saveza Srbije Predrag Danilović izrazio je zadovoljstvo zbog održavanja prve sednice Organizacionog odbora i istakao da organizacija velikih sportskih događaja nije moguća bez podrške i pomoći Vlade Srbije, Ministarstva sporta i lokalnih samouprava.

– Veoma sam srećan što je potpredsednica vlade prihvatila ovu značajnu i odgovornu ulogu. Siguran sam da ćemo svi zajedno, sa njenim timom na čelu, još jednom pokazati da je Srbija izvrstan domaćin i majstor u organizovanju velikih takmičenja – jasan je Danilović.

Kurir sport / Tanjug

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track