SPEKTAKL U PIONIRU A sada košarkaški derbi: Crvena zvezda i Partizan sa optimizmom čekaju početak meča
Foto: Starsport©

Basket usijanje

SPEKTAKL U PIONIRU A sada košarkaški derbi: Crvena zvezda i Partizan sa optimizmom čekaju početak meča

Košarka -

Košarkaši Crvene zvezde danas (18.00 Arena 1), u 20. kolu ABA lige, u večitom derbiju dočekuju Partizan i u oba tabora sa optimizmom čekaju taj duel.

- Derbi je, kao što sam uvek govorio, specifična utakmica, meč o kojem se priča danima pre nego što počne. Mi znamo koji je naš cilj u ovom duelu, znamo koliko je ova utakmica važna i za naše navijače i za nas. Kod nas nema kalkulacija, ni 0,00 odsto! Prvi smo na tabeli, obezbedili smo prednost domaćeg terena pred plej-of, za to smo se borili od oktobra - istakao je trener Zvezde Milan Tomić.

Trener Partizana Andrea Trinkijeri izjavio je da je Zvezda veliki favorit, ali da se njegovi igrači nalaze u dobrom ritmu i da ovo što ima Beograd što se tiče derbija, malo koji grad ima u svetu.

Zvezda želi osvetu za poraz u finalu Kupa Koraća, a Partizanu je pobeda neophodna u borbi za 2. Ili 3. mesto pred plej-of. Kuvaće u košarkaškom derbiju od 18.00: kvota na keca je 1,45, na dvojku čak 3,05. Pogledajte sve kvote kladionice MOZZART za Zvezda – Partizan.

- Hajde da idemo malo dalje od nedelje, da idemo daleko. Ja bih izuzetno voleo da imamo dva beogradska kluba koji igraju finale ABA. To bih baš želeo, ali, postoji "ali", svi želimo, ja, igrači, navijači, da se Partizan vrati u Evroligu, i to je baš... Noću se budim i mislim: "Hajmo u Evroligu!" Ali nekad je to jako teško da se desi. Imamo velikog, velikog rivala, daleko najbolju ekipu u ABA. Zvezda je apsolutni favorit, ali za to se živi, za to se jede, za to se diše. Oni su top-ekipa, ali zašto ja kažem dva srpska kluba u finalu ABA? Zato što je ovo rivalstvo zaista..., ovo imaju samo na dva-tri mesta na svetu - poručio je Trinkijeri.

Debituje Kejsi Rivers Debitant u večerašnjem meču biće Kejsi Rivers, koji je istakao da njih zanima samo pobeda i da neće biti kalkulacija: - Treba da uđemo u utakmicu bez ikakvih razmišljanja da li ćemo pobediti ili ne. Važno je da iskoristimo energiju koju će nam dati naši navijači. Derbi je takva utakmica da je uvek uzbudljivo i neizvesno, tako je svuda, ali navijači Crvene zvezde pred kojima sam igrao i ranije su definitivno naš šesti igrač, i to treba da iskoristimo.

Najviše pobeda u ABA derbiju 13 Branko Lazić (Crvena zvezda) 12 Petar Božić (12)

Najviše poraza u ABA derbijima 9 Mihailo Andrić (Partizan) 7 Tadija Dragićević (Crvena zvezda)

Međusobni skor u ABA ligi 36 utakmica 17 puta slavila Zvezda 19 puta Partizan

Poslednjih pet rezultata u ABA Partizan - Crvena zvezda 71:77 Crvena zvezda - Partizan 86:74 Partizan - Crvena zvezda 84:100 Partizan - Crvena zvezda 86:81 Crvena zvezda - Partizan 83:72

Kurir sport

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track