KOŠARKAŠICE SE BORE ZA PRVI TROFEJ: Održan žreb za Kup Milan Ciga Vasojević (KURIR TV)
Foto: Kurir Sport/Dejan Ignjatović

KOŠARKAŠICE SE BORE ZA PRVI TROFEJ: Održan žreb za Kup Milan Ciga Vasojević (KURIR TV)

Košarka -

U prostorijama Košarkaškog saveza Srbije u Beogradu održan je žreb za Kup "Milan Ciga Vasojević" u konkurenciji košarkašica.

Borba za trofej će biti održana u subotu i nedelju 16. i 17. marta u Loznici.

Kapiteni klubova učesnika Aleksandra Katanić iz Crvene zvezde, Ljiljana Tomašević iz Radivoja Koraća, Jovana Adamović iz ekipe 021 i Lara Radulović iz Novosadske ŽKA izvukle su parove polufinala.

Voljom žreba je odlučeno da se u prvom polufinalu u subotu od 16 časova sastanu Crvena zvezda i Novosadska ŽKA. U drugom meču, koji počinje u 18.30 časova, snage će odmeriti Radivoj Korać iz Beograda i ekipa 021 iz Novog Sada.

Finale Kupa Milan Ciga Vasojević biće odigrano u nedelju 17. marta od 17 časova uz direktan TV prenos.

U okviru završnog kupa biće odigran i mini turnir za pionirke. Učestvuju Crvena zvezda, Radivoj Korać, novosadska ŽKA i domaćin turnira ekipa Loznice.

Pred brojnim gostima, potpredsednikom KSS za žensku košarku Anom Joković, komesarom Prve ženske lige i Kupa Bojanom Popovićem, predstavnicima klubova i košarkašicama, uvodnu reč dao je potpredsednik KSS za takmičenja Dušan Projović

– Velika mi je čast i zadovoljstvo što mogu da vam se obratim i, pre svega, da se zahvalim igračicama i klubovima koji su ostvarili uspeh i plasirali se na završni turnir. Takođe želim da se zahvalim domaćinu Loznici, koja drugi put zaredom organizuje finalni turnir Kupa Milan Ciga Vasojević i smatram da je KSS u toj sredini našao strateškog partnera. Posle muškog Kupa očekuje nas i ženski, želimo da sve protekne u najboljem redu, da pobedi najbolji i da svi posle ovog Kupa budemo još bolji ljudi… U isto vreme će biti održan i Beobasket mini kup, a želja nam je da najmlađe košarkašice budu deo spektakla.

Prisutnima se, ispred organizatora, obratio i pomoćnik gradonačelnika Loznice Dejan Stalović.

– Veliko mi je zadovoljstvo da vas sve pozdravim u ime grada Loznice i u ime našeg rukovodstva, da vam poželim dobrodošlicu u naš grad. Nadamo se spektaklu i očekujemo da najbolji pobedi. Mislim da je lepo rečeno da Loznica i KSS stavarju strateško partnerstvo. Veliki broj mlađih reprezentativnih selekcija se godinama unazad priprema u Banji Koviljači, odakle odlazi na velika takmičenja i donosi medalje. Nama je to velika čast i nadamo se da će tako biti i ubuduće. Uvereni smo da će predstojeći finalni turnir Kupa Milan Ciga Vasojević proteći u najboljem redu i spremni smo za to takmičenje, koje će se održati u našem Sportskom centru „Lagator“ sa potpuno novim parketom i koševima. Loznica je definitivno grad sporta i sa velikim zadovoljstvom vas očekujemo u našem gradu, a mislim da je ovo odlična uvertira za predstojeće Evropsko prvenstvo seniorki, koje će se održati u našoj zemlji.

Kurir sport

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track