STRAŠNI SRBI Italijani i dalje u šoku: Naš najveći rival u grupi ne krije brigu posle žreba SP
Foto: AP

Prpa, bato!

STRAŠNI SRBI Italijani i dalje u šoku: Naš najveći rival u grupi ne krije brigu posle žreba SP

Košarka -

Upomoć Naš najveći rival u grupi ne krije brigu posle žreba Svetskog prvenstva u košarci, koje će se održati u dalekoj Kini od 31. avgusta do 15. septembra ove godine

Nijednoj reprezentaciji nije lako kad u žrebu za Mundobasket u svojoj grupi vidi i naziv - Srbija.

Italijanima je ovo posebno teško palo. Tamošnji mediji ne prestaju da pišu o sili s kojom će se susresti njihovi momci krajem leta u Kini. Nije ni čudo - s vicešampionima sveta niko ne voli da se kači.

- Reprezentacija Romea Saketija nalazi se u grupi D sa zastrašujućom Srbijom - Jokićem, Bogdanovićem, Marjanovićem i Bjelicom, kao i s Filipinima i Angolom - zaključuje novinar prestižnog italijanskog sportskog lista Korijere delo sport.ž

foto: Printscreen

Svakako da azurima nije lako - u poslednje dve decenije, tačnije od 1998, odigrali su 12 mečeva protiv Srbije, a naši „orlovi“ su ih dobili u čak devet susreta.

foto: Printscreen

U ništa manjoj drami su i Filipinci. Njihov selektor Gjao smatra da im samo čudo može pomoći protiv moćne Srbije.

- Neću reći da smo u grupi smrti, ali iskreno ovo je verovatno najbliže smrti što se može biti. Biće nam potrebno čudo protiv Srbije, ali dobra stvar je to što ja verujem u čuda. Gledao sam njihove momke iz NBA lige i ako ti momci budu igrali u Kini, mi ćemo stvarno biti u velikom problemu.

Kurir / Anja Vukašinović

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track