SRBIN PROTIV TURČINA I BELGIJANCA: Dejan Tomašević i zvanično kandidat za predsednika FIBA Evropa
Foto: Starsport©

IZBOR 24. MAJA

SRBIN PROTIV TURČINA I BELGIJANCA: Dejan Tomašević i zvanično kandidat za predsednika FIBA Evropa

Košarka -

Košarkaški savez Srbije (KSS) kandidovao je generalnog sekretara Dejana Tomaševića za predsednika FIBA Evropa, saopšteno je danas.

Tomašević je od aprila 2011. godine u KSS obavljao funkciju potpredsednika za takmičenja, a od februara 2016. je na poziciji generalnog sekretara. Za vreme njegovog rada reprezentativne selekcije osvajale su brojna odličja na najvećim evropskim i svetskim takmičenjima.

Kao košarkaški funkcioner, baš kao i tokom bogate igračke karijere, postigao je vrhunske rezultate na svim poljima, pa je njegova kandidatura za prvog čoveka FIBA Evropa naišla na pozitivne reakcije brojnih košarkaških saveza regiona i Evrope, navodi se u saopštenju.

"Svoju kandidaturu za predsednika FIBA Evropa objavio sam u petak u Ljubljani na sastanku košarkaških saveza, koji je organizovao Košarkaški savez Slovenije. Tom prilikom sam predstavio svoj program i planove i dobio podršku kolega koji dele moju viziju da evropsku košarku podignemo na viši nivo. Planiram da u najskorije vreme obavim lične razgovore sa predstavnicima svih 50 saveza, jer su dijalog i sinergija ono što nam je svima potrebno kako bismo sagledali realne mogućnosti za dalji razvoj i napredak košarke", rekao je Tomašević.

On je zahvalio predsedniku Predragu Daniloviću koji ga je predložio za kandidata.

"Ponosan sam na činjenicu što ljudi koji sa mnom tesno saradjuju, koji me poznaju i znaju koliki su moji potencijali, stoje iza mene u ovako značajnom trenutku moje karijere", naveo je bivši reprezentativac Tomašević.

Novi prvi čovek FIBA Evropa biće odabran na izbornoj Skupštini 24. maja u Minhenu. Osim Tomaševića, kandidati za tu funkciju su aktuelni predsednik FIBA Evropa Turčin Turgaj Demirel, iza koga je petogodišnji mandat, kao i Belgijanac Siril Kumans.

Predsednik KSS Predrag Danilović rekao je da ne sumnja da će Tomašević uraditi sve da zaštiti interese košarke.

"Kao predsednik KSS, ponosan sam i izražavam veliko zadovoljstvo kandidaturom Dejana Tomaševića za predsednika FIBA Evropa. Reč je o čoveku i sportskom funkcioneru koji bi sigurno pozitivno uticao na dalji razvoj evropske košarke i doneo joj mnogo toga dobrog. Uopšte nemam sumnju da bi Dejan vredno radio da zaštiti interese košarke i košarkaških federacija i poboljša njihovu saradnju, a sve u opštem interesu igre pod obručima", naveo je Danilović.

(Beta)

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track