SPEKTAKULARANO

TRINKIJERI ŠOKIRAO NOVINARE POSLE DERBIJA: Novica je igrao sa gipsom, Pejdža sam čekao kao Godoa, Marinković je pravi Grobar! (KURIR TV)

Košarka -

Trener košarkaša Partizana Andrea Trinkijeri rekao je da je njegova ekipa igrala "muški" večeras protiv Crvene zvezde i naveo da su crno-beli zaslužili da izbore majsoricu polufinala ABA lige.

"Želim da čestitam mojim igračima na važnoj pobedi. Teška utakmica. U plej-ofu na sedam dana svaka utakmica kao da je neka druga liga. Prva utakmica je bila napadi, 'plejstejšn', a danas je bila krvava utakmica", rekao je Trinkijeri novinarima nakon utakmice.

"Bili smo bolji u odbrani, par detalja moramo da sredimo, ali smo dobro čuvali njihove šutere celu utakmicu i to je bilo ključno. Mogli smo i ranije da rešimo, ali mi smo takvi, nećemo se promeniti tako brzo. Moramo nešto da zabrljamo. Ali, kad imaš srce to ti se malo oprašta", dodao je trener Partizana, Košarkaši Partizana pobedili su večeras Crvenu zvezdu sa 70:67 i tako izjednačili na 1:1 u polufinalnoj seriji ABA lige.

"Muški su igrali, borili su se do kraja. Znamo koliko su dobri i koliko talenta imaju. Za mene je jako važno bilo da dobijemo večeras jer mislim da je ekipa koliko je radila to i zaslužila", rekao je Trinkijeri. Zvezda ostaje favorit. Fantastični su. Pametni su, iskusni, znaju kako se igraju ove utakmice. Sad je samo jedna utakmica, mislim da smo tamo gde smo želieli da budemo", kazao je Trinkijeri.

U samom finišu meča presudila su dva ozanzivna skoka Partizana i igra Markusa Pejdža.

"Markus Godo Pejdž. Nekad uporno verovarti u nešto donosi rezultat. Verovao sam u njega, dao sam mu važne šuteve, i pogodio je one najvažnije, ali skokovi u napadu su bili ključni", rekao je Trinkijeri.

Kapiten Partizana Novica Veličković se povredio u prvom meču, ali je i večeras bio na terenu.

"Ako neko može da se vrati to je samo Nole. Nije mogao da blista, nisam to ni očekivao, ali je bio u ekipi i pomogao je. Igrao je sa gipsom, nije mogao da se pomera", rekao je Trinkijeri. Dobru partiju, kao i u prvom meču, pružio je i Vanja Marinković.

"Ova ekipa radi. Pre ili posle to se vidi na terenu. Vanja je posebno dete, on je pravi grobar, imao je mislim šest trenera a ima 22 godine. On je bio u ovom Partizanu kad su bili najgori dani i nije to kad si tako mlad tako lako. Ovo što je pokazao je rezultat njegove posvećenosti, on je važan igrač za nas", rekao je Trinkijeri.

Upitan koliko Partizan može bolje, Trinkijeri je naveo da ne zna.

"Ne znam kakva će utakmica biti. Mislim da će biti kompletno drugačija. Ovo je za vas fantastična serija, produžetak, ova utakmica... Ovo je grad košarke, morate i vi da budete srećni. Bolje od ovoga ... Daćemo sve od sebe da igramo još bolje kako bolje još ne znam sad", rekao je Trinkijeri.

Kurir sport

Foto: Starsport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track