POBEDA ZA KRAJ REGULARNOG DELA: Olimpijakos bolji od Darušafake!
Foto: Euroleague

evroliga

POBEDA ZA KRAJ REGULARNOG DELA: Olimpijakos bolji od Darušafake!

Košarka -

Košarkaši Olimpijakosa pobedili su večeras na svom terenu Darušafaku sa 99:74, dok je Barselona na svom terenu sa 83:74 bila bolja od Himkija u utakmicama poslednjeg, 30. kola Evrolige.

Mečevi Olimpijakos - Darušafaka, odnosno Barselona - Himki, nisu imali takmičarski značaj, pošto su još od ranije bili poznati učesnici plej-ofa Evrolige.

Olimpijakos koji je ostao bez plasmana u plej-of, do trijumfa je predvodio Nikola Milutinov sa 16 poena, uz šest skokova i tri asistencije, dok je Najdžel Vilijams-Gos bio najefikasniji sa 18, uz šest asistencija.

U ekipi Darušafake istakao se Berk Demir sa 12 poena, a jedan manje postigao je Džeremi Evans.

Olimpijakos je takmičenje u Evroligi završio na deveto mestu sa po 15 pobeda i poraza, koliko ima i osmoplasirani Žalgiris, ali Litvanci imaju bolji medjusobni skor, dok je Darušafaka poslednja, 16. sa svega pet trijumfa iz 30 utakmica.

Barselona koju s klupe predvodio Svetislav Pešić bez većih problema pobedila je Himki, a najzaslužniji za trijumf bio je Pjer Oriola sa 14 poena, dok je jedan manje postigao Kajl Kjurik.

U ekipi Himkija po 13 poena postigli su Čarls Dženkins i Sergej Monja.

Barselona je regularni deo Evrolige završila na petom mestu sa 18 pobeda i 12 poraza, pa će u plej-ofu igrati protiv Efesa, dok je Himki 13. sa devet trijumfa iz 30 utakmica.

Kurir sport/Beta

Foto: Euroleague

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track