SKANDAL! UTAKMICU U PIONIRU SUDI CRNOGORAC! ABA liga odredila sudijsku trojku za drugi meč finala između Crvene zvezde i Budućnosti
Foto: Starsport©

ODREĐENI ARBITRI

SKANDAL! UTAKMICU U PIONIRU SUDI CRNOGORAC! ABA liga odredila sudijsku trojku za drugi meč finala između Crvene zvezde i Budućnosti

Košarka -

ABA liga je odredila arbitre za drugi meč finalne serije u kome Crvena zvezda dočekuje Budućnost u nedelju, a sudijska trojka se neće svideti Zvezdašima.

Drugi meč finalnse serije ABA lige sudiće Sreten Radović, Damir Javor i Miloš Koljenšić.

foto: Pritnscreen

Damir Javor je prošle sezone već oštetio srpskog i regionalnog aktuelnog šampiona u Podgorici. Tada je slovenački arbitar dosudio tehničke greške treneru Dušanu Alimpijeviću i igračima, na šta se Zvezda i žalila. Još je u pamćenju prošla sezona, kada su crveno-beli od istog sudije oštećeni u Zagrebu protiv Cedevite. Tada je Javor bio suspendovan sa dve utakmice zabrane vršenja dužnosti.

damir javor
damir javorfoto: Nebojša Mandić

Dubrovčanin Sreten Radović često sudi Budućnosti u Podgorici, između ostalog i kada su gostovali Crvena zvezda i Partizan. Radović je svojevremeno važio za "specijalca" za beogradske večite rivale.

A ono što je svakako najinteresantnije kod ove sudijske trojke jeste Miloš Koljenšić koji je Crnogorac.

foto: Starsport©

Nakon prvog meča, rezultat u seriji je 1:0 za srpskog predstavnika, a utakmica u punom "Pioniru" protekla je u ubedljivom trijumfu crveno-belih, uz napetost u kojoj je sudijska trojka nekoliko puta prekidala meč zbog gađanja sa tribina i dobacivanja. Nedeljni meč Zvezde i Budućnosti počeće takođe u 19 časova, a serija će se posle toga preseliti u dvoranu "Morača" u Podgorici.

kurir.rs / kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track