UŽIVAO SAM SA HALE BERI! Bobi Marjanović prvi put otkriva kakve su zaista HOLIVUDSKE zvezde!
Foto: Twiter, Profimedia

raspametio amere

UŽIVAO SAM SA HALE BERI! Bobi Marjanović prvi put otkriva kakve su zaista HOLIVUDSKE zvezde!

Košarka -

Zvanično najviši košarkaš NBA lige sa 223 centimetara Boban Marjanović
uživa ugled u Americi. I ne samo kao sportista već i kao glumac, jer je poznato da se popularni Bobi oprobao i na filmskom platnu.

O tome, ali i mnogim drugim stvarima, reprezentativac Srbije govorio je za portal Serbian Times.

U maju te očekuje premijera filma "Džon Vik 3", u kom si glumio pored slavnog Kijanua Rivsa.

Jesi li planirao da odeš na premijeru ili ipak priželjkuješ da te u tome spreče obaveze u plej-ofu NBA lige, što će značiti da su Siksersi otišli daleko, do finala Istočne konferencije?

- Premijera je za mesec dana, pa se nadam da ću nekako uspeti da uklopim i jedno i drugo. Da ja odem na premijeru, ali i da Filadelfija dogura daleko u plej-ofu.

Kako je bilo družiti se sa holivudskim filmskim zvezdama poput Kijanua Rivsa i Hale Beri?

- Bilo je to sjajno iskustvo. Ne znam kako su izabrali baš mene za tu ulogu, ali sam je prihvatio bez oklevanja. Kad živiš u komšiluku Holivuda, kao što sam ja živeo u Los Anđelesu, zašto da se ne oprobaš i na filmu. Bilo mi je zadovoljstvo upoznati sve te poznate face i toplo preporučujem film. Ne propustite!

Trener Filadelfije Bret Braun, inače dugogodišnji asistent legendarnog Grega Popoviča i osvajač četiri šampionske titule sa San Antonio Sparsima, pun je hvale za tebe. Kaže da si najpopularniji igrač u timu, da te saigrači mnogo vole, da mnogo značiš za atmosferu u svlačionici, ali i da je oduševljen tvojim veštinama. Rekao je i da će zbog tebe početi da uči srpski.

- Drago mi je ako je tako, imam super odnos s trenerom i saigračima, a vole me verovatno zato što me se plaše, jer sam najjači u timu (smeh)...

Koliko ti je teško padalo da kao jedan od najboljih evropskih igrača i standardni reprezentativac zemlje koja je košarkaška velesila, finalista Olimpijskih igara, sediš na klupi u Pistonsima i Klipersima

- Moraš sve da prihvatiš kao normalnu i prolaznu stvar. Ne smeš da se nerviraš u takvim situacijama. Treniraš dobro, sediš na klupi i čekaš svoju šansu. NBA ima neku svoju logiku i ritam, sve može da se promeni za dan. Da sa klupe uletiš u prvu petorku ili da završiš u nekom drugom klubu gde ćeš dobiti bolju priliku, što se meni desilo.

Da li ti je selidbu olakšala činjenica da si iz Los Anđelesa put Filadelfije krenuo s najboljim drugarom Tobajasom Herisom, s kojim si nerazdvojan još iz Detroita?

- Mnogo mi znači što je Tobi tu, on je super momak, veoma duhovit, zajedno smo već u trećem timu zaredom, ali sam upoznao još neke dobre momke. U NBA je teško naći "prijatelja do groba", zato što smo danas ovde, sutra na nekom drugom mestu, ali ima zanimljivih ljudi. Inače, Filadelfija je lep grad, podseća na evropske, ima mnogo muzeja, galerija, lepih restorana, baš mi se dopada - istakao je za portal

Srbi u NBA

Čujem se s Bogdanom, Bjelicom, Jokićem...

Koliko pratiš igre ostalih naših igrača u NBA? Doskora si u Kaliforniji bio blizu Bogdanu i Bjelici, koji igraju za Sakramento. Koliko je bilo vremena za druženje?

- Nas četvorica, uključujući i Tea, družili smo se kad god su nam obaveze dozvoljavale, uglavnom pre i posle utakmica. Jedino nam je Jokić bio malo dalje, na sat vremena razlike. Sada će biti teže, jer sam se preselio na Istok, ali u kontaktu smo stalno, čujemo se. Dobra stvar je što ću sada češće igrati u Čikagu, gde ima mnogo naših ljudi.

U susret Mundobasketu

Igraću za Srbiju ako me Sale pozove

Reprezentacija Srbije se plasirala na Svetsko prvenstvo. Da li možemo da te očekujemo među izabranicima selektora Aleksandra Đorđevića?

- Naravno, ukoliko me stavi na spisak (smeh)... Meni je uvek bila velika čast i zadovoljstvo da branim boje Srbije. Bilo je teško kvalifikovati se, ali očekujem da u Kini napadnemo svetski tron. I da ga osvojimo, što da ne. Imamo iskusne igrače koji igraju u NBA i evroligaškim timovima.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track