REVOLTIRAN ODLUKOM SUDIJA GLAVOM UDARIO U KONSTRUKCIJU KOŠA I OSTAO NEPOKERTAN Tragedija Bobana Jankovića koja je promenila živote
Foto: Pritnscreen/YT

NA DANAŠNJI DAN

REVOLTIRAN ODLUKOM SUDIJA GLAVOM UDARIO U KONSTRUKCIJU KOŠA I OSTAO NEPOKERTAN Tragedija Bobana Jankovića koja je promenila živote

Košarka -

Na današnji dan, na košarkaškom meču Panionios - Panatinaikos, dogodila se stravična tragedija u kojoj je pokojni Boban Janković ostao nepokretan.

Bivši as Crvene zvezde udario je u konstrukciju koša iznerviran odlukom sudija da mu dosudi faul u napadu nad Fragiskosom Alvertisom pri rezultatu 56:50 za zelene.

Nažalost, deo u koji je udario nije bio obložen zaštitnom podlogom. Od tog trenutka ostao je nepokretan. Legendarni košarkaš Crvene zvezde, Vojvodine i Panioniosa je na tragičan način završio veliku košarkašku karijeru.

Pošto je punih 13 godina proveo u invalidskim kolicima, dobio je na težini i imao probleme sa srcem. Preminuo je 2006. godine u Grčkoj, u 42. godini života. Panionios je u čast Slobodana Jankovića povukao iz upotrebe dres sa brojem osam, koji je on nosio.

Boban Janković preminuo je 28. juna 2006. godine na grčkom ostrvu Rodos.

Bobana je izdalo srce dok je brodom išao na odmor. Brod je promenio kurs ka najbližem kopnu kako bi se Jankoviću ukazala pomoć, ali bilo je prekasno.

(Kurir sport)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja