BOG KOŠARKE! NOVI TRIPL-DABL NEVEROVATNOG NIKOLE JOKIĆA! Denver u novom trileru napravio BREJK! (VIDEO)
Foto: AP

POBEDA U PORTLANDU

BOG KOŠARKE! NOVI TRIPL-DABL NEVEROVATNOG NIKOLE JOKIĆA! Denver u novom trileru napravio BREJK! (VIDEO)

Košarka -

Košarkaši Denvera uspeli su da naprave brejk u Portlandu! Nagetsi su u četvrtom meču polufinalne serije Zapadne konferencije savladali Blejzerse rezultatom 116:112 i tako izjednačili na 2:2. Naš Nikola Jokić ponovo je bio fantastičan!

Sjajni srpski centar je zabeležio novi tripl-dabl, četvrti u svom debitantskom doigravanju, a drugi u polufinalnoj seriji. Za 38 minuta igre zabeležio je 21 poen (8 od 15 iz igre, 1 od 1 za tri, 4 od 4 iz slobodnih bacanja), 12 skokova, 11 asistencija i dve ukradene lopte, uz ubedljivo najbolji +/- indeks (+17).

PROBLEMI SA KOLENOM

Igračima, navijačima i treneru Denvera sigurno nije bilo svejedno kada se Nikola na minut do kraja meča požalio na povredu kolena. Srpski centar je hramljući otišao do klupe. Na sreću, ponovo se vratio u igru, što je bio jasan znak da se ne radi o ozbiljnoj povredi.

"Moje koleno je dobro. Čudno sam se osećao, nisam mogao da podnesem, dobio sam udarac u koleno, ali posle nekoliko minuta sam bio dobro", rekao je Jokić nakon meča

Odličan je bio i Džamal Marej, sjajni šuter Denvera postigao je čak 34 poena na ovom meču, a dobru partiju pružio je i Pol Milsap, koji je meč završio sa 21 poenom i 10 skokova.

S druge strane, u poraženoj ekipi, ponovo je najbolji bio Si Džej Mekalum sa 29 poena, dok je Lilard ubacio poen manje (28).

Naredni meč na programu je 8. maja u "Pepsi centru" u Denveru.

SRBIN U DRUŠTVU VELIKANA NBA

Nikola je postao tek sedmi igrač u istoriji najjače košarkaške lige na svetu koji je uspeo da zabeleži četiri tripl-dabla u plej-of seriji u jednoj sezoni.

Pre Jokića to su učinili Vilt Čembrlejn, Medžik Džonson, Oskar Robertson, Lebron Džejms, Radžon Rondo i Džejson Kid.

Kurir sport

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track