KOŠARKAŠI BORCA SPREMNI ZA MEČ SA ZVEZDOM: Pozivamo Čačane da prisustvuju košarkaškom spektatklu!
Foto: ABA liga

superliga

KOŠARKAŠI BORCA SPREMNI ZA MEČ SA ZVEZDOM: Pozivamo Čačane da prisustvuju košarkaškom spektatklu!

Košarka -

Pred timom Borca je možda i najveći ovosezonski izazov. Naravno, reč je o duelu sa šampionom Srbije i ABA lige, Crvenom zvezdom mts, koju će Čačani dočekati u okviru 5. kola Superlige (subota, 20 časova).

Čačani ove sezone igraju na prepoznatljivom nivou. Da podsetimo, Borac je ligaški deo KLS završio kao prvoplasirani tim i to drugu godinu zaredom. I u ABA 2 ligi ekipa Jovice Arsića bila je solidna, jer se plasirala među četiri najbolje, odnosno u plej-of. Ipak, polufinale je bilo najviši domet.

Ali treba zaboraviti prošlost i koncentrisati se na Superligu. Pobeda u minulom kolu nad Zlatiborom sjajna je uvertira za meč koji će biti odigran u subotu u Čačku, kada će koplja ukrstiti Borac i Crvena zvezda mts. Svakako, reč je o duelu koji se u gradu košarke dugo očekuje. Uvek je zadovoljstvo, ali i velika obaveza ugostiti šampiona države i regiona. Tim sa Malog Kalemegdana godinama dokazuje da je sa pravom najbolji sastav od koga svi strepe.

Međutim, Čačani su prošle sezone napravili senzaciju kada su u hramu košarke kraj Morave, na oduševljenje javnosti, uspeli da pobede beogradske crveno-bele. Svi u Čačku veruju da Borac može da ponovi taj epski meč. Ipak, sada će posao biti daleko teži, jer je Crvena zvezda bezbroj puta ove sezone pokazala koliko je moćan sastav. Bez obzira na sve, dobra košarka je zagarantovana.

Član stručnog štaba Miroslav Milić naglašava da je Borac navikao da igra dve utakmice nedeljno.

,,Nastavlja se težak ritam odigravanja utakmica, gde izlazimo na terena svaki treći dan. Doduše, to nije ništa novo, igramo tako čitave godine. Posle važne pobede u Čajetini nad Zlatiborom očekuje nas najteži izazov u dosadašnjem delu sezone, odnosno meč sa Crvenom zvezdom. Ne treba posebno govoriti o kakvom se protivniku radi”.

Milić poručuje:

,,Potrudićemo se da odigramo najbolje što u ovom momentu možemo. Imamo želju da utakmicu barem učinimo zanimljivom za gledanje. Šanse za pobedu su male, ali ipak postoje. U prethodnim godinama dokazivali smo da na svom parketu imamo snage za iznenađenje. I naša publika zaslužuje da igramo najbolje što umemo”, izjavio je Miroslav Milić.

Pouzdani organizator igre Borca Ilija Đoković pozitivno se izrazio o narednom protivniku.

,,Dolazi nam u goste šampion ABA 1 lige, tako da ne treba trošiti reči koliko je veliki izazov pred nama. Crvena zvezda je odlična ekipa, na svakoj poziciji ima po tri sjajna igrača, tako da predstavlja apsolutnog favorita u ovom susretu”.

Uprkos snazi rivala, Borac nema nameru da položi belu zastavu.

,,Sa velikim samopouzdanjem igramo u Čačku. Od kada sam u Borcu mogu slobodno da kažem da je Zvezda uvek izvlačila maksimum iz svih nas. Težak meč je pred nama, u to nema sumnje, ali se čitavih 40 minuta nećemo predati”, rekao je Đoković, još dodavši:

,,Pozivam publiku da u subotu veče napuni dvoranu kraj Morave. Doduše, smatram da Čačanima ne treba posebna pozivnica za ovaj duel, jer svima je jasno da će imati priliku da prisustvuju košarkaškom spektaklu”, zaključio je reprezentativac Srbije.

KK Borac je unapred odredio cene ulaznica za meč Borac – Crvena zvezda mts, a iznos je sledeći:

Odrasli – 300 dinara.

Đaci – 150 dinara.

Prodaja ulaznica počela je u četvrtak 9. maja i odvija se prema sledećem rasporedu:

Četvrtak (9. maj) – od 12 do 17 časova.

Petak (10. maj) – od 12 do 17 časova.

Subota (11. maj) – od 12 do 20 časova.

Ulaznice se prodaju na biletarnici kluba (glavni ulaz u dvoranu kraj Morave).

Kurri spor/ Nikola Minović/Kablarnet.rs

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track