NESTVARAN PREOKRET TORONTA - OD 0:2 DO 3:2 U SERIJI: Nezaustavljivi Lenard uništio Milvoki! (VIDEO)
Foto: AP

finale istoka

NESTVARAN PREOKRET TORONTA - OD 0:2 DO 3:2 U SERIJI: Nezaustavljivi Lenard uništio Milvoki! (VIDEO)

Košarka -

Košarkaši Toronta poveli su sa 3:2 protiv Milvokija u finalu plej-ofa Istočne konferencije u NBA ligi, pošto su noćas pobedili sa 105:99.

Reptorse je predvodio Kavaj Leonard sa 35 poena, devet asistencija, sedam skokova i dve blokade. On je četvrti put u seriji postigao najmanje 30 poena, a nije se žalio na probleme sa nogom koje je imao u prethodne dve utakmice.

"Ne plašim se trenutka. Za ovo sam radio tokom leta. Samo pokušavam da pobedim. Važno je da budem agresivan i da sve pokušam", rekao je Leonard.

Fred Vanvlit u pobedi je učestvovao sa 21 poenom, od čega je postigao sedam "trojki" iz devet pokušaja. Kajl Louri dodao je 17 poena, sedam skokova i šest asistencija, a Paskal Siakam 14 poena i 13 skokova.

Louri je postigao 1.126 poena i 66 utakmica u plej-ofu, čime je na prvom mestu franšize u doigravanju pretekao Demara Derozana (1.117).

U ekipi Milvokija najefikasniji je bio Janis Adetokunbo sa 24 poena, šest skokova i šest asistencija. Erik Bledso postigao je 20 poena, Malkolm Brogdon 18 poena, 11 skokova i šest asistencija, a Bruk Lopes 16 poena i osam skokova.

"Moramo da idemo u Toronto i da pobedimo. Mislim da će ova grupa biti spremna", rekao je trener Milvokija Majk Budenholcer.

Naredna utakmica igra se u subotu uveče u Torontu, a domaćima je potrebna pobeda za plasman u finale NBA lige i duel sa aktuelnim šampionom Golden Stejtom.

Kurir sport/Beta

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track