Najnovije vesti

BUDUĆNOST POSTAVILA USLOV ABA LIGI: Podgoričani se oglasili posle Skupštine u Banjaluci
Foto: Starsport©

BUDUĆNOST POSTAVILA USLOV ABA LIGI: Podgoričani se oglasili posle Skupštine u Banjaluci

Košarka

U Banjaluci je u petak održana sednica Skupštine ABA lige na kojoj je donesen određen broj odluka, ali još uvek nije poznato koliko će učesnika brojati takmičenje u sezoni 2019/2020.

Saopštenjem u kojem je pozdravljena odluka da se ne prihvati izveštaj za prethodnu sezonu, kao i da se ne produži mandat poslovnom direktoru Krešimiru Novoselu i direktoru takmičenja Žarku Čabarkapi, oglasila se podgorička Budućnost koja je u finalnoj seriji poražena od Crvene zvezde 3:2.

 

Navedeno je da će Budućnost igrati u ABA ligi u budućnosti isključivo ako košarka bude jedini i apsolutni prioritet.

 

– Nakon Skupštine ABA lige održane u Banjaluci, Budućnost se zahvaljuje gospodinu Igoru Dodiku, predsedniku Lige, na odličnoj organizaciji i tehničkoj podršci svim predstavnicima klubova, koji su se juče okupili u pomenutom gradu.


Skupština je protekla u najboljem redu, velika većina prisutnih je u potpunosti shvatila situaciju u kojoj se nalazi ABA liga, na šta smo mi iz Budućnosti u prethodnom periodu nedvosmisleno ukazali.

 

Donešene su odluke koje su za Budućnost veoma bitne – nije prihvaćen izveštaj takmičarske sezone 2018/19 i dosadašnji menadžment više neće voditi Ligu.

 

Pogrešni potezi u finalu ABA lige, a posebno u petoj utakmici, rezultirali su odlaskom menadžmenta, što pokazuje spremnost klubova da preduzmu ozbiljne korake kako se situacija do koje je došlo prilikom finalne serije nikada više ne ponovi.

Ono što nam svima predstoji je postavljanje sistemskog funkcionisanja ABA lige. Smatramo da kao i prilikom osnivanja, sve strukture svih klubova treba da daju doprinos i da se uključe svi potrebni mehanizmi kako bi ABA liga funkcionisala na najvišem nivou.

 

Budućnost osuđuje sve nemile scene koje su obeležile finalnu seriju ABA lige. Nas interesuje samo košarka i bićemo deo ABA Lige isključivo pod uslovom da je jedini prioritet i cilj – košarka, stoji u saopštenju.

 

Kurir sport

 

 

 

 

 

 

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

 

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...