Najnovije vesti

NAKON PORAZA U IZBORU ZA PREDSEDNIKA FIBA EVROPE Tomašević: Nastaviću da se borim za interese košarke
Foto: Starsport©

Reakcija

NAKON PORAZA U IZBORU ZA PREDSEDNIKA FIBA EVROPE Tomašević: Nastaviću da se borim za interese košarke

Košarka

Generalni sekretar Košarkaškog saveza Srbije Dejan Tomašević nakon poraza na izborima za novog predsednika FIBA Evrope istakao je da je čestitao protivniku Turgaju Demirelu na pobedi kao i da će nastaviti da se bori za interese igre pod obručima.

- Tokom karijere sam naučio da su porazi, baš kao i pobede, sastavni deo sporta kojim se bavim i da treba iz obe situacije izvući ono dobro, pozitivno, i nastaviti dalje uzdignute glave. Tako i sada, želim da čestitam Turgaju Demirelu na reizboru za predsednika FIBA Evropa i da mu poželim sve najbolje tokom narednog mandata - rekao je generalni sektetar KSS-a.

 

Nakon toga, Tomašević je želeo da uputi zahvalnice na nekoliko adresa.

 

- U isto vreme, zahvalio bih se svima koji su me podržavali tokom kampanje u proteklom periodu, predsedniku Košarkaškog saveza Srbije Predragu Daniloviću, saradnicima i velikom broju ljudi koji su verovali u moj program. Nema mesta razočaranju, već samo optimizmu, jer je moja kandidatura bila samo početak i prvi korak ka promenama na bolje koje su neophodne zarad daljeg razvoja košarke. Nastaviću da se zalažem za razvoj košarke kako u Srbiji, tako i u Evropi. Takođe, želim da Savezi u regionu podignu saradnju na još viši nivo. To je misija od koje ne odstupam, bez na obzira na trenutnu funkciju ili poziciju. U narednom periodu ću se fokusirati na žensko Evropsko prvenstvo, čiji je Srbija domaćin, kao i na Svetsko prvenstvo za košarkaše u Kini, jer su ta takmičenja naš trenutni prioritet - rekao je Tomašević.


Podsetimo, nekada proslavljeni košarkaš je na izborima u Minhenu ispao već u prvom krugu glasanja kada je dobio samo 11 glasova, dok su Kumans i Demirel dobiili 17, odnosno 22.

 

U narednoj rundi Turčin je imao četiri glasa više u odnosu na Belgijanca (27-23) pa je postao novi-stari predsednik FIBA Evrope.

 

Kurir sport

 

 

 

 

 

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

 

 

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...