Mladi košarkaši Srbije u pobedničkom nizu srušili Rusiju
Foto: FIBA

najbolji su

Mladi košarkaši Srbije u pobedničkom nizu srušili Rusiju

Košarka -
Srbija će kao najbolji tim grupe E u četvrtfinalu igrati sa četvrtoplasiranom ekipom iz grupe F, a to bi mogli da budu Italija, Španija, Turska ili Litvanija.

LJUBLJANA - Mlada košarkaška reprezentacija Srbije nastavila je s pobedničkim nizom i u šestom meču na U20 Evropskom prvenstvu ostvarila šestu pobedu. Pod naletom "orlića" pala je selekcija Rusije, koju je tim Aleksandra Dikića pobedio sa 84:61 (22:13, 15:15, 30:14, 17:19) i sa maksimalnim učinkom se plasiralo u četvrtfinale.

Nenad Miljenović je predvodio Srbiju sa 15 poena (4sk, 4as), 14 je ubacio Bojan Bogdanović, a po 12 Stefan Nastić (9sk) i Đorđe Drenovac (7sk).Pored ove četvorke, dvocifren učinak imao je i Luka Mitrović sa 10 poena i 6 skokova. Najbolji u ruskom timu bio je Denis Zaharov sa 20 poena, Varnakov je dodao 11, dok je Truškin imao 10 skokova.

Srbija će kao najbolji tim grupe E u četvrtfinalu igrati sa četvrtoplasiranom ekipom iz grupe F, a to bi mogli da budu Italija, Španija, Turska ili Litvanija. Taj meč biće odigran u petak od 16.15 časova.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja