AKO SE PO JUTRU DAN POZNAJE...

IZABRANICE MARINE MALJKOVIĆ NASTAVILE DA REĐAJU POBEDE: Srbija bolja od Slovačke u prijateljskom meču! (KURIR TV)

Košarka -

U hali Vizura u Beogradu košarkašice Srbije odigrale su pripremnu utakmicu protiv selekcije Slovačke i slavile ubedljivim rezultatom 93:60 (22:16, 31:14, 24:16, 16:14).

Pre svega odličnom igrom u drugom kvartalu Srpkinje su došle do ubedljive prednosti koju su iskusno čuvale do kraja meča. Priliku da zaigraju imale su sve košarkašice registrovane za ovaj meč, a sve osim Dugalić i Popović uspele su da se upišu na listu poena.

foto: Kurir Sport/Dejan Ignjatović

Najefikasnija u pobedničkoj ekipi bila je Ana Dabović sa 13 poena, poen manje ubacila je Jelena Bruks, dok su po 11 upisale Topuzović i Čađo.

– Radimo i to je sve. Naša generalna proba za Evropsko prvenstvo će biti u Francuskoj sledeće nedelje. Tamo ćemo odigrati tri utakmice protiv Francuske, Turske i Rusije koje su potpuno druga klasa i onda ćemo znati nešto više o nama. Bosna i Slovačka bez svojih vodećih igračica nisu realan protivnik. Oba tima su nam značila puno u smislu borbenosti, jer igraju grubu košarku koja se očekuje na ovom Evropskom prvenstvu i zato smo ih birali u uvodnim utakmicama da bismo od starta znali šta nas čeka – rekla je selektorka Marina Maljković.

Kod Slovakinja bolja od ostalih bila je Sabrina Oroszova sa 13 ubačenih poena, a osim nje još je dvocifrena bila samo još Balintova sa 11.

foto: Kurir Sport/Dejan Ignjatović

EP počinje 27.juna, a Srbija u Zrenjaninu igra prvu utakmicu protiv Belorusije.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track