STARTUJU EVROPSKE IGRE: Evo ko od predstavnika Srbije nastupa sutra u Minsku!
Foto: Privatna Arhiva

SVE JE SPREMNO ZA SPEKTAKL

STARTUJU EVROPSKE IGRE: Evo ko od predstavnika Srbije nastupa sutra u Minsku!

Košarka -

U Minsku će sutra 21. juna početi II Evropske igre, a pre svečane ceremonije u nekoliko sportova već će početi takmičenje.

Od sportista Srbije prvi na borilišta izlaze muški i ženski sastav u basketu 3 na 3, trojca boksera i streličar Ognjen Nedeljković.

Bokseri Srbije koji će već prvog takmičarskog dana u ring su Slobodan Jovanović (-91kg), Veljko Gligorić (-56kg) i Milosav Savić (-75kg).

Ženski sastav u basketu 3 na 3 u sastavu: Beronja, Karakašević, Gobeljić, Rajić prvi meč odigraće sa Rusijom, dok će se muška ekipa u sastavu Ždero, Dugošija, Vuković, Rašić susresti sa reprezentacijom Andore.

Kapiten basket tima 3 na 3 Marko Ždero osvojio je na Evropskim igrama u Bakuu 2015. bronzanu medalju: „Tada smo izgubili polufinale od ekipe Španije. Sećam se toga i danas. Smogli smo snage da bez Buluta koji se povredio odigramo meč za treće mesto i dođemo do bronze. Navikli smo ljude u Srbiji i sve one koji prate ovaj sport da smo uvek u samom vrhu bilo kog takmičenja. Posebno kada je reprezentacija u pitanju imamo dosta motiva i želje donosimo medalje u Srbiju. Nadam se najboljem na ovim Igrama.“

Ceremonija otvaranja II Evropskih igara održaće se na Stadionu Dinama sa početkom u 22h (po lokalnom vremenu). Zastavu Srbije u defileu nacija nosiće basketaš Marko Ždero.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track