BITADZE 18. PIK NA NBA DRAFTU: Vilijamson prvi, Šimanić 19. pik
Foto: AP

NBA

BITADZE 18. PIK NA NBA DRAFTU: Vilijamson prvi, Šimanić 19. pik

Košarka -

Nju Orleans Pelikansi izabrali su Zajona Vilijamsona za prvog pika na ovogodišnjem NBA draftu.

Očekivano Pelikansi su se odlučili za nekadašnjeg studenta Djuka, koji je svojim partijama u srednjoj školi, a potom i koledžu skrenuo pažnju na sebe.

Od Vilijamsona se očekuje mnogo u najjačoj ligi na svetu, pošto je prvi košarkaš još od Lebrona Džejmsa, koji je privukao ovoliku pažnju.

Prva tri pika na ovogodišnjem Draftu bila su 99 odsto poznata, pa je tako Dža Morent, kao što se i očekivalo, završio u Memfisu, a Ar Džej Beret u Njujorku.

Od igrača iz regiona prvi je izabran hrvatski košarkaš Luka Šamanić, za kojeg su se odlučili San Antonio Sparsi kao 19. pika.

Bitadze 18. pik na draftu

Pejsersi su birali Gogu Bitadzea iz Mege.

Goga Bitadze je rođen 20. jula 1999. godine i u Megu došao 2015. godine iz gruzijskog tima Vita Tbilisi, da bi već u prvoj sezoni osvojio titulu prvaka Srbije sa kadetskim timom Mege. Sa juniorima je u dva navrata igrao finalni turnir juniorske Evrolige, gde je najveći uspeh bio plasman u finale 2017. godine u Istanbulu, kada je izabran u najbolju petorku turnira. Sa juniorima 2018. godine osvaja juniorsku ABA ligu kada je izabran i za MVP-a.

Odigrao je dve izuzetno uspešne sezone za prvi tim Mege, a ove godine je izabran za MVP-a ABA lige, kao i Superlige gde je za 21 minut u proseku na terenu beležio 19.7 poena, 7.8 skokova, 2.2 blokade uz indeks korisnosti 25.7. U toku nedavno završene sezone je bio pozajmljen ekipi Budućnosti do kraja ABA lige, a igrajući Evroligu za podgorički tim je proglašen za „zvezdu u usponu“ takmičenja.

kurir.rs / kurir sport

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track