UPOZNAJTE NIKOLU JOKIĆA IZ VORIORSA: Goldejn Stejt predstavio Alena Smailagića, srpsko ČUDO od deteta! Alen Smailagić sanja NBA karijeru (VIDEO)
Foto: AP

najveće iznenađenje drafta

UPOZNAJTE NIKOLU JOKIĆA IZ VORIORSA: Goldejn Stejt predstavio Alena Smailagića, srpsko ČUDO od deteta! Alen Smailagić sanja NBA karijeru (VIDEO)

Košarka -

Srpski košarkaš Alen Smailagić je najveće iznenađenje NBA drafta, a Golden Stejt ga je kao 39. pika izabrao veoma planski.

Smajlagić je kao najmlađi igrač u istoriji tog takmičenja stigao u Razvojnu ligu i to kao četvrti pik. Igrao je sa košarkašima prosečno starijim godinu dana, a ekipa Santa Kruza je morala da napravi trejd sa Saut Bej Lejkersima, da bi Smajlagić završio u Voriorsima, koji su ga predstavili kao svog Nikolu Jokića.

Na predstavljanju u novoj ekipi, zajedno sa Džordanom Polom sa Mičigena i Erikom Paskalom sa Vilanove, srpski krilni košarkaš oduševio je novinare, ali i generalnog menadžera Boba Majersa koji ga je hvalio zbog hrabrosti da tako rano dođe u nepoznatu zemlju.

foto: AP

- Hteo sam da uzmem devetku, ali je bila zauzeta (nosi je Andre Iguodala). Nije loša ni šestica, to je devetka kada se okrene naopačke. Voleo bih da ostanem u NBA, bar da budem na klupi, a želim da igram u budućnosti... Ugledao sam se na Kevina Durenta. Može da šutira, dribla, na njega sam se najviše ugledao, sada mogu da ga gledam i uživo nešto naučim - uz osmeh je poručio Alen Smailagić.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track