SVE U NJEGOVU ČAST: Golden stejt povlači iz upotrebe Durentov broj!
Foto: AP

nba

SVE U NJEGOVU ČAST: Golden stejt povlači iz upotrebe Durentov broj!

Košarka -

Izvesno je da Kevin Durent iz Golden Stejta prelazi u Bruklin Netse, a Voriorsi će se na dostojan način oprostiti od igrača koji je sa ovom franšizom osvojio dve titule NBA šampiona.

Vlasnik Golden Stejt Voriorsa Džo Lejkob je ovo poručio u saopštenju povodom odlaska Kevina Durenta u Bruklin Netse. O tome su američki mediji pisali još u nedelju kada je postalo poznato da će KD igrati zajedno sa Kajrijem Irvingom u Netsima.

"Dok sam ja jedan od glavnih ljudi neće više biti igrača koji će nositi broj 35 u Voriorsima", naveo je Lejkob u saopštenju u kom se zahvaljuje Kevinu Durentu.

Durent je u Voriorse došao pre tri godine i svake sezone je sa ekipom igrao finale NBA lige. Dve titule su Voriorsi sa Durentom osvojili 2017. i 2018. godine, a 2019. je KD imao probleme sa povredom lista tokom plej-ofa. U finalnoj seriji je Durent želeo da pomogne saigračima i u tom duelu je pokidao Ahilovu tetivu. Voriorsi su navodno želeli da zadrže Durenta i nudili su mu maksimalni ugovor, ali je on ipak želeo da krene drugim putem.

Voriorsi su inače u ponedeljak objavili da Klej Tompson ostaje u timu, a u nedelju da će Dianđelo Rasel takođe stići u San Francisko gde je novi dom "ratnika".

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track