DEPRESIJA, VITLANJE PIŠTOLJEM I POLICIJSKA BRUTALNOST! Pronašli su ga mrtvog u lokvi krvi, njegova MISTERIOZNA SMRT šokirala je Ameriku! TRAGIČNA SUDBINA SLAVNOG KOŠARKAŠA (VIDEO)
Foto: Profimedia/Printscreen Youtube

JEZIVA PRIČA

DEPRESIJA, VITLANJE PIŠTOLJEM I POLICIJSKA BRUTALNOST! Pronašli su ga mrtvog u lokvi krvi, njegova MISTERIOZNA SMRT šokirala je Ameriku! TRAGIČNA SUDBINA SLAVNOG KOŠARKAŠA (VIDEO)

Košarka -

Prošlo je tačno godinu dana od smrti poznatog američkog košarkaša Tajlera Hanikata.

Košarkaški svet je bio u potpunoj neverici kada se 7. jula prošle godine pojavila vest da je u obračunu sa policijom stradao američki evroligaški as.

Nekadašnji član UCLA 2011. godine je bio 35. pik na draftu, izabran je od strane Sakramenta, ali nije uspeo da pronađe svoje mesto pod suncem u najjačoj košarkaškoj ligi na svetu. Odlučio je da karijeru gradi u Evropi.

foto: Profimedia

Otišao je u Rusiju i tamo je proveo tri sezone. Brzo se prilagodio na evropski stil igre i bio je sjajan u dresu Himkija. Nakon toga se preselio u turski Efes, gde je takođe imao dobru sezonu u najjačem evropskom takmičenju - Evroligi.

Na evropski stil igre se navikao, ali na način života nije... Momku iz LA je nedostajala Amerika. Tokom letnje pauze je otišao kući i odlučio da ponovo pokuša da izbori mesto u NBA. Postigao je dogovor sa Oklahomom da zaigra u Letnjoj ligi.

Otišao je na lekarski pregled i ustanovljeno je da ima problem sa kolenom. Oklahoma je odustala od njega, a Hanikata, koji je bio sklon depresivnom ponašanju, je to dotuklo.

foto: Profimedia

Pozvao svog bivšeg trenera Borta Eskota i potresnim glasom mu se zahvalio za sve što je učinio za njega. Trenera Eskota je razgovor zabrinuo, pa je odlučio da ga poseti. Ubrzo je telefon ponovo zazvonio... Sada je nazvala majka Lisa Stazel. Požalila se da joj se sin ponaša neuravnoteženo, da je uzeo pištolj i počeo da priča čudne stvari. Eskot je rekao ženi da odmah pozove policiju i ona ga je poslušala.

Bila je to kobna odluka...

Kada je video da policija dolazi, u panici je pucao u vis kroz prozor svoje kuće. Usledila je paljba policije, a Hanikat se sakrio u svoju sobu. Stigli su specijalci sa 30-ak vozila i ti Helikoptera. Evakuisani su stanari i doveden je krizni tim za pregovore... Scena kao iz filmova. Kada su 11 sati kasnije upali u kuću, našli su beživotno telo košarkaša u lokvi krvi.

U javnosti su se pojavile šture informacije o načinu na koji je Hanikat umro. Kasnije je LAPD izdao saopštenje da se na osnovu rana može zaključiti da je reč o samoubistvu. Međutim, majka se nije složila sa tom pričom.

"Pozvala sam policiju kako bi mu pomogli, a onisu došli i ubili ga. Poznajem svog sina, nikada sebi ne bi oduzeo život. Kada sam došla u kuću, tragovi krvi su bili svuda. Ako si rešio da se ubiješ, onda umreš na licu mesta, sigurno posle ne šetaš od sobe do sobe".

"Preklinjala sam policajce da vidim telo, ali nisu mi dali. Kada sam ušla u sobu videla sam da je u ormaru bilo mnogo krvi. Očito se u strahu sakrio u ormar gde je iskrvario", izjavila je majka stradalog košarkaša.

foto: Profimedia

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track