U PAR NAVRATA SAM BACILA LOPTU I REKLA - NE MOGU VIŠE... Supermama Jelena Bruks otkriva kako je uspela da se vrati u formu nakon porođaja! (VIDEO)
Foto: Printskrin / You Tube

veliki borac

U PAR NAVRATA SAM BACILA LOPTU I REKLA - NE MOGU VIŠE... Supermama Jelena Bruks otkriva kako je uspela da se vrati u formu nakon porođaja! (VIDEO)

Košarka -

Kapiten ženske košarkaške reprezentacije Jelena Bruks otkrila je kako je uspela da se za izuzetno kratko vreme vrati u formu i zaigra na Evropskom prvenstvu.

Naše sjajne košarkašice osvojile su bronzanu medalju na Evropskom prvenstvu, a apsolutni heroj tima je supermama - Jelena Bruks (Milovanović). Jelena je 15. marta ove godine na svet donela zdravog i lepog dečaka Matea, a samo tri meseca kasnije predvodila je svoj tim na šampionatu Starog kontinenta.

foto: Printskrin/Instagram

U Jutarnjem programu na TV Prva Jelena je pričala o prvim prvim treninzima nakon porođaja, napornim pripremama, odvajanju od sina...

"Prvi trening nije izgledao lako. Dugo posle porođaja nisam mogla da sedim, ali imala sam cilj da probam da se vratim do prvenstva. Doktor koji mi je vodio trudnoću mi je dao zeleno svetlo da mogu da se vratim treninzima.

Jelena je praktično celu trudnoću bila u treningu.

"Celu trudnoću sam bila u trenažnom procesu, samo u osamom mesecu sam napravila pauzu, jer mi je rečeno da ne bi bilo dobro da u osmom mesecu krene porođaj".

Odvajanje od sina tokom priprema joj je najteže padalo.

"Kad se probudim prvo njega nahranim i onda kreću moje druge obaveze. Imali smo sreće da on od trećeg meseca lepo spava noću. Samo mi je krivo što nisam mogla veliku pažnju da mu posvetim kad je dojenje u pitanju.

Moja odluka je bila da igram u reprezentaciji, da se vratim košarci tako brzo. Krivo mi je što sam morala da ubacim dohranu tako rano", rekla je Jelena.

foto: FIBA

Na pitanje kako su izgledali njeni treninzi i da li je imala poseban tretman, naša košarkašica je odgovorila:

"Kondicioni trener reprezentacije je meni posla poseban program koji treba da sledim nakon porođaja. Njegova supruga je atletičarka, pa je uz nju znao šta treba i kako. Da sam osetila da ne mogu, verovatno ne bih bila ovde. Išla sam postepeno i hvala Bogu nije bilo problema. Samo sam slušala svoje telo i pratila sam program koji mi je poslat. Vratila sam se zahvaljujući reprezentaciji, 18 saigračica su mi bile podrška konstantno. Bilo je par situacija kada sam razmišljala da odustanem. U par navrata sam bacila loptu i rekla 'ne mogu više'. Ovo su bile najteže pripreme do sada. Međutim, saigračice su me u tim momentima podržavale."

Kurir sport

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track