PRIJEM ZA KOŠARKAŠICE U VLADI SRBIJE: Tako to radimo mi žene, napravimo plan, pa osvojimo medalju (FOTO)
Foto: Tanjug/Sava Radovanović

BRONZANE LAVICE

PRIJEM ZA KOŠARKAŠICE U VLADI SRBIJE: Tako to radimo mi žene, napravimo plan, pa osvojimo medalju (FOTO)

Košarka -

Prijem za žensku košarkašku reprezentaciju Srbije povodom osvajanja bronzane medalje na Evropskom prvenstvu, danas su u Vladi Srbije priredili premijerka Ana Brnabić, njena zamenica Zorana Mihajlović i ministar sporta Vanja Udovičić.

Ženska košarkaška reprezentacija Srbije zauzela je treće mesto na Evropskom prvenstvu pošto je u nedelju u borbi za bronzanu medalju pobedila Veliku Britaniju sa 81:55.

Kapiten selekcije Jelena Bruks rekla je da joj je bila čast da vodi tim i dodala:

"Hvala vam na podršci, omogućili ste nam da uživamo u divnoj publici i da stignemo do odličja koje na našim grudima sija jače od zlata".

foto: Tanjug/Sava Radovanović

Njenja saigračica Sonja Petrović je rekla da osvajanje medalje pred domaćom publikom "nije bilo lako, ali je bilo lepo. Hvala Vladi Srbije, Košarkaškom savezu i svim mojim saigračicama. Bez vere jedne u drugu ne bismo ništa postigle".

Ministarka Zorana Mihajlović je rekla da "mi žene ovako rešavamo stvari: Prvo napravimo dogovor, a onda to sprovedemo u delo. Tako smo se (selektor reprezentacije) Marina Maljković i ja dogovorile da ona samo spremi tim za medalju, a mi u Organizacionom odboru turnira da sve organizujemo kako treba. Marina je završila svoj deo, mi smo uradili sve da turnir bude organizanovan po svetskim standardima - i eto još jedne medalje".

Mihajlović je rekla da su košarašice "pokazale da samo ogroman rad, strast za pobedom, vera u sebe i u zajedništvo dovode do rezultata. I to su pravi uzori. Uspeli smo svi zajedno - devojke, Košarkaški savez, gradovi Niš, Zrenjanin i Beograd i mi u Vladi. Kad god budemo mogli, tu smo da vas podržimo".

Potpredsednica Vlade je dodala da se u svom radu zalaže za rodnu ravnopravnost i da je kapiten reprezentacije pravi primer da su porodica i zajedništvo osnovne vrednosti jer "dok je naša Jelena Bruks izgarala na terenu u dresu Srbije, u svlačionici je njen suprug čuvao i hranio njihovu tromesečnu bebu... I to je pobeda porodice, i to je upravo ono za šta se ja zaležem", rekla je Mihajlović.

foto: Tanjug/Sava Radovanović

Predsednica Ana Brnabić čestitala je košarkašicama u ime Vlade:

"Pričinili ste nam radost i učinili nas najponosnijima. Retko ko nas učini tako ponosnim kao sportisti, od kojih treba da učimo kako se gine jedni za druge, kako se ustaje i kad se padne i kako se veruje u sebe i tim", rekla je ona.

Ministar sporta Udovičić je rekao da je Evropsko prvenstvo koje je održano u Nišu, Zrenjaninu i Beogradu, još jedan dokaz da Srbija ume da vrhunski organizuje velika međunarodna takmičenja, a da su "devojke poslale jasnu poruku kako se bori za svoju zemlju i grb".

"I što je najvažnije uspeli smo da promovišemo ženski sport i da zajedničkim naporima postignemo ogroman uspeh", rekao je ministar.

Predsednik Košarkaškog saveza Srbije Predrag Danilović je zahvalio Vladi Srbije za podršku, i dodao da su svi ponosni na košarkašice:

"Zaslužujete dubok naklon i veliko poštovanje, igrale ste i pod povredama, rizikujući svoje karijere, a mi sportisti znamo koliko je to teško", rekao je on.

foto: Tanjug/Sava Radovanović

(Beta, Foto: Tanjug)

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track