Mladi košarkaši Srbije sredili i Letoniju

Orići u polufinalu EP

Mladi košarkaši Srbije sredili i Letoniju

Košarka -
Utakmica protiv Letonije bila veoma teška i neizvesna. Do 35. minuta bio je to potpuno otvoren duel, koji je mogao da ode i na jednu i na drugu stranu, a odluka je pala u poslednjih pet minuta

LJUBLJANA - Mlada košarkaška reprezentacija Srbije, igrači do 20 godina, plasirala se u polufinale šampionata Evrope, pošto je u Ljubljani u četvrtfinalnoj utakmici pobedila Letoniju rezultatom 74:65 (18:12, 11:17, 22:20, 23:16).Za ulazak u finale, mladi košarkaši Srbije igraće u subotu protiv Litvanije, koja je u četvrtfinalu pobedila Grčku rezultatom 79:43.

Utakmica protiv Letonije bila veoma teška i neizvesna i osetilo se da igrači oba tima osećaju veliki pritisak zbog činjenice da se porazom gubi sve što je urađeno u prethodnih šest susreta. Do 35. minuta bio je to potpuno otvoren duel, koji je mogao da ode i na jednu i na drugu stranu, a odluka je pala u poslednjih pet minuta.

Pet minuta pre kraja Srbija je imala samo poen prednosti (59:58), a u naredna tri minuta izabranici Aleksandra Džikića su napravili seriju od 13:0, poveli 72:58 i rešili susret.

Srbija: Cvetković 10, Lambić, Miljenović 14, Dangubić, Bogdanović 11, Mitrović 16, Gujančić 6, Luković, Bešović 6, Drenovac, Marinković 2, Nastić 9.Letonija: Vitins, Silins, Tima 16, Bricis 15, Vitols 12, Saulitis, Berzins, Misters 2, Koders, Strazdinis, Helmanis 10, Bremers 10.

U preostale dve četvrtfinalne utakmice kasnije danas igraju Nemačka - Španija i Slovenija - Francuska.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track